Aantrekkelijk DoCoS onverdiend onderuit tegen DSO

Een aantrekkelijk voetballend DoCoS heeft onverdiend een 1-2 nederlaag geleden tegen titelfavoriet DSO.

LEIDEN – 6 november 2021 – DoCoS heeft een zure nederlaag opgelopen tegen titelfavoriet DSO: 1-2. DoCoS, bivakkerend in de onderste regionen, legde een aantrekkelijke, leuke voetbalpartij op de mat in een duel waarin het niet alleen een groot deel gelijkwaardig was met de belangrijkste titelfavoriet in 2C maar ook een grote fasen van de wedstrijd het spel en ritme van de wedstrijd bepaalde. DoCoS had een gelijk spel daarom dikverdiend, maar ging onderuit door een slippertje in de eigen defensie.

Het duel tegen DSO begon met 1 minuut stilte voor de vrijdag overleden jeugdcoordinator Manon Pagnier. Op sportpark De Mors was een minuut lang alleen maar het ruisen van de bladeren te horen.

DoCoS speelde met rouwbanden en moest toestaan dat de openingsfase voor de bezoekers uit Zoetermeer was die direct flink druk zette op de Leidse defensie. Binnen een paar minuten had dat de openingstreffer kunnen opleveren maar energiek Leids verdedigen voorkwam een vroegtijdige treffer. Energiek en aantrekkelijk was ook het spel en de wijze waarop DoCoS de bezoekers uit Zoetermeer bestreed. Er werd gestreden om elke meter, vooral op het middenveld gunden Dylan Victory, Mo Gassama en Tygo Groen hun tegenstanders geen millimeter ruimte. Bovendien bleek de achterhoede, die op drie plaatsen was gewijzigd in vergelijking met vorige week en waarin Max Arnoldus zijn basisdebuut maakte, voetballend prima te functioneren. Voetballend liet DoCoS zich niet van de wijs brengen door het druk zetten van de Zoetermeerse aanval. Bovendien werd met lange de eigen voorwaartsen gezocht en bleek al snel dat de defensie van DSO gaatjes liet.

Twee treffers

De eerste grote kans was voor DoCoS toen Remi Libbenga – in vrije positie – een prima kopkans kreeg maar de bal naast kopte. Balverlies op het middenveld leidde halverwege de openingstreffer in door de vrijgelaten Stojan Cekic die de bal op knappe wijze in de verre hoek schoot achter doelman Coen Offerman. Maar nog geen minuut later was de stand weer gelijk. Een prima actie van Mitchel Klein aan de linkerkant kreeg een vervolg in een uitstekende voorzet van de bal, waarna Martijn Guijt bij de tweede paal de bal keurig inkopte: 1-1. En nog weer een minuut later was Guijt dicht bij zijn en DoCoS’ tweede treffer maar stond de paal succes in de weg. Het was een fase waarin DoCoS voetballend meer dan gelijkwaardig was aan DSO. Pas in de slotfase van het eerste bedrijf greep DSO weer het initiatief maar doelman Coen Offerman voorkwam met goed ingrijpen een doelpunt van Delano de Rooij.

Eenrichtingsverkeer

Wie gedacht zou hebben dat de titelfavoriet uit Zoetermeer na rust de wedstrijd naar zich toe zou trekken, kwam bedrogen uit. DoCoS bepaalde het spel en het tempo van de wedstrijd. DSO wachtte af, vertrouwde op zijn centrale verdedigingsduo en op een kans die vroeg of laat zou komen. DoCoS was diverse keren gevaarlijk en dicht bij een treffer maar of het schot van de bal was niet hard en zuiver genoeg, of een Zoetermeers’ been voorkwam dat DoCoS bij enkele goed uitgevoerde aanvallen tot scoren kwam. Kansen voor de bezoekers kwamen er eigenlijk niet, tot een dik kwartier voor tijd toen de bal onvoldoende werd weg gewerkt. Invaller Jordany Koster wist wel raad met dit buitenkansje, ging als een speer op het Leidse doel af om op fraaie wijze de bal in de bovenhoek te jagen: 1-2. Kort daarna kreeg invaller Chris van Empel een goede kopkans om de terechte gelijkmaker te maken, maar helaas voor DoCoS miste de bal kracht en richting. DoCoS bleef proberen en alles wat DoCoS was schreeuwde om een penalty toen Dylan Victory in het strafschopgebied onderuit ging, maar de scheidsrechter gaf een vrije trap tegen in plaats van een pingel, tot opluchting van DSO.

Naar de elfde plaats

DoCoS zakt door de tweede nederlaag op rij naar de elfde plaats, een plek die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent. Het verschil met hekkensluiter Soccer Boys, die vandaag bji RCL verloor, is drie punten plus een wedstrijd achterstand voor de nummer dertien. Het verschil met nummer vijf op de ranglijst, HVC ’10 is vijf punten. DSO is door de eigen overwinning bij DoCoS en de nederlaag van koploper Vitesse Delft de nieuwe ranglijstaanvoerder met twee punten voorsprong op Vitesse Delft en Westlandia. Vierde staat UVS met drie punten achterstand en een wedstrijd minder, maar wel met een veel beter doelsaldo. DoCoS is volgende week vrij en hervat de competitie op 27 november met de stadsderby voor eigen publiek tegen UVS, dat zich ontpopt tot de belangrijkste belager van DSO.

Karakteristieken

DoCoS – DSO 1-2 (1-1). 25. 0-1 Stojan Cekic, 26. Martijn Guijt 1-1, 73. 1-2 Jordany Koster.

Opstelling: Coen Offerman, Milan Flippo, Kenneth Maaskant, Max Arnoldus, Michael van Voorthuizen, Mo Gassama, Dylan Victory, Tygo Groen, Martijn Guijt, Remi Libbenga (63. Chris van Empel) en Mitchel Klein.

Tygo Groen voor DoCoS TV over de nederlaag tegen DSO.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq