Actie: Samen voor de Voedselbank, onder het motto 'vóór de regio, dóór de regio'

Actie: Samen voor de Voedselbank

Onder het motto ‘vóór de regio, dóór de regio’

Hoe ziet de actie er uit?

Van 9 t/m 16 december staat Omroep West weer in teken van de Voedselbank. Een week lang wordt zoveel mogelijk voedsel ingezameld, om daar uiteindelijk 4000 goed gevulde kerstpakketten van te maken. Op Radio en TV west is de actie steeds op de voet te volgen.

In overleg met de Voedselbank is er een boodschappenlijst samengesteld, hierop vind je de categorieën van levensmiddelen waarbinnen we producten zoeken. Let op: We zamelen alleen lang houdbare producten in, dit in verband met de Waarborging Voedsel Veiligheid die geldt voor de Voedselbanken.

  1. Pasta/rijst/aardappels
  2. Koffie/thee
  3. Soep en sauzen
  4. Groenten in blik
  5. Vlees of vis in blik
  6. Houdbaar broodbeleg (pindakaas, hagelslag, leverpastei, etc)
  7. Drinken (geen alcohol)
  8. Houdbare zuivel (chocolademelk, houdbare melk, etc)
  9. Koek en lekkers
  10. Tandpasta/wasmiddel/shampoo/doucheschuim, etc.

Op welke wijze gaan wij bij DoCoS een bijdrage leveren aan deze actie?

Vanuit het bestuur vragen we alle leden van DoCoS om één of meerdere producten van de boodschappenlijst hierboven mee te nemen naar de club waar je de producten kunt afgeven achter de bar of in een bestuurskamer. Natuurlijk kun je dit ook per team doen. Hoe meer hoe beter!

Wij willen op deze manier een bijdrage leveren aan de voedselbank want nog steeds groeit 1 op de 9 kinderen in Nederland op in armoede en elk steuntje in de rug is, zeker in deze periode van groot belang!

Doe daarom vanaf nu allemaal mee en laat zien waar DoCoS groot in is zodat Omroep West bij ons een mooie hoeveelheid aan producten op kan komen halen in de week van 9 t/m16 december.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq