Bekeravontuur DoCoS voorbij

DoCoS heeft de bekerwedstrijd in de 2e ronde van de districtsbeker met 7-0 verloren bij eersteklasser Heinenoord.

Heinenoord, 22 oktober 2016 – Het bekeravontuur van DoCoS in de strijd om de districtsbeker is voorbij. Uit in en bij eersteklasser Heinenoord verloor DoCoS na een ruststand van 4-0 met 7-0. De zevenklapper weerspiegelde de verhoudingen tussen de gedegradeerde hoofdklasser Heinenoord en DoCoS, dat deze zomer promoveerde uit de derde klasse.

DoCoS kon het ruim een half uur aardig bijbenen tegen eersteklasser Heinenoord. Na de openingstreffer volgde door onsuccesvol uitverdedigen binnen een minuut de tweede treffer voor de thuisclub en was het vonnis geveld:2-0. Nog voor rust liep Heinenoord uit naar een verdubbeling van de score tot 4-0 door snel en vakkundig in de omschakeling te profiteren van balverlies van DoCoS in de aanval en een ongelukkig eigen doelpunt van aanvoerder Danny Maaskant.

In de tweede helft slaagde DoCoS er opnieuw niet in om aanvallend een vuist te maken tegen de gedegradeerde hoofdklasser. Verdedigend kreeg doelman Van Zonneveld de bal uit een vrije trap niet klemvast en dat werd direct afgestraft: 5-0. In de slotfase liep de thuisclub na twee goede aanvallen nog uit naar een heuse zevenklapper: 7-0.

Voor DoCoS eindigde daarmee een leerzaam bekeravontuur. De twee duels, in augustus bij eersteklasser ARC (2-0 nederlaag) en deze zaterdag in Heinenoord, maakte duidelijk waar DoCoS zich kan verbeteren.

DoCoS hervat komende zaterdag de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen VDL uit Maassluis dat bij eersteklasser Oude Maas in Rotterdam met 4-1 onderuit ging.

Karakteristieken Heinenoord – DoCoS 7-0 (4-0). 33. 1-0, 34. 2-0, 36. 3-0, 41. 4-0 e.d. Danny Maaskant, 60. 5-0, 83. 6-0, 88. 7-0.

Opstelling DoCoS: Erik van Zonneveld, Michael van Voorthuijzen, Danny Maaskant, Tim Gonlag, Nils Slingerland, Joshua Overvliet (46. Sven Ravensbergen), Rico Bouwmans (46. Melvin van Gent), Roy Elkerbout, Mitchel Klein, Chris van Empel, Daan Hoogbruin (80. Rowin Peet).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq