Bekeravontuur spat uiteen op de lat

Het bekeravontuur van DoCoS is dinsdagavond bij de negende penalty uiteengespat op de lat. DoCoS verliest op pingels en daarmee uitgeschakeld voor de beker.

LEIDEN, 15 december 2015 – DoCoS heeft zonder te verliezen het bekertoernooi moeten verlaten. Thuis tegen het Rotterdamse HOVDJSCR speelde DoCoS met 0-0 gelijk. Penalty’s moesten daarna de beslissing brengen. Op de negende pingel ging het daarbij voor DoCoS mis toen Zoey de Jong de bal op de lat schoot. Eindstand: 8-9, einde bekeravontuur.

DoCoS en het Rotterdamse HOVDJSCR legden een aantrekkelijke eerste helft op de mat. De gasten tikten fris en vrolijk de bal rond en gingen fel en door veel druk te zetten op zoek naar de openingstreffer. In de achtste minuut waren ze daar zeer dicht bij. Eerst schoten de Rotterdammers de bal op de paal en in de rebound werd de bal net naast geschoten. Het spel van de bezoekers oogde gevaarlijker maar DoCoS had in het laatste kwart van de eerste helft een paar mooie mogelijkheden. Chris van Empel had de pech dat hij een prima aanval niet kon besluiten doordat de keeper de goede hoek koos. En ook Melvin van Gent koos na enkele goede passeerbewegingen de goede hoek uit, maar de bal bleek toch houdbaar.

In de tweede helft was DoCoS dominanter en uitte dat vooral in een reeks van (afgedwongen) gevaarlijke hoekschoppen. Uit een van die hoekschoppen leek de inlopende Van Empel de bal fraai in het doel te koppen maar de bal ging net over. Vlak voor tijd leek DoCoS toch de zege naar zich toe te trekken. De Rotterdamse defensie werd door een dubbele voorzet, eerst vanaf rechts door Van Noort en daarna vanaf links door Klein, uiteen gereten waarna Van Empel de bal tegendraads inkopte maar helaas in de handen van de Rotterdamse doelman.

Vanaf de penaltystip trok HOVDJSCR daarna de winst met 8-9 naar zich toe. DoCoS is daarmee uitgeschakeld in de 1/8 finale van het bekertoernooi van het district West II. In de groepfase schakelde DoCoS het trio Kickers ’69, WVC en Sportief met drie zeges uit. Daarna werd het Haagse WIK met 0-9 van de mat geveegd en vervolgens won DoCoS met 2-3 bij stadgenoot Lugdunum. Een unieke kwartfinaleplek was in zicht maar spatte uiteen op de lat boven de Rotterdamse doelman toen de bal uit de penalty van Zoey de Jong de lat raakte en terug in het veld vloog.

Karakteristieken DoCoS – HOVDJSCR 0-0 (0-0). HOVDJSCR w.n.s., Maaskant 1-1, Van Empel 2-2, Van Voorthuizen 3-3, De Bolster 4-4, Van Noort 5-5, Overvliet 6-6, Van Abswoude 7-7, Schiebroek 8-8, De Jong mist de gelijkmaker, HOVDJSCR wint met 8-9. Toeschouwers: 60.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Arthur Schiebroek, Danny Maaskant, Joshua Overvliet, Melvin Zweinstra (46. Sven Ravensbergen), Wim de Bolster, Zoey de Jong, Melvin van Gent (84. Mitchel Klein), Chris van Empel en Rob van Noort.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq