Blamerende nederlaag DoCoS

DoCoS lijdt blamerend verlies bij gedegradeerde hekkensluiter Van Nispen.

LEIDEN, 21 mei 2022 – DoCoS, dat afgelopen woensdag, definitief zekerheid kreeg van het behoud van het tweedeklasserschap heeft een blamerende nederlaag geleden bij de gedegradeerde hekkensluiter Van Nispen: 1-0.

DoCoS kreeg woensdagavond zekerheid over het behoud van het tweedeklasserschap. Nummer elf Te Werve slaagde er niet in om in tien nog uit te spelen minuten van het eerder gestaakte duel tegen HVC ’10 punten te pakken. DoCoS was daardoor definitief zeker, drie duels voor het einde, van het behoud van het tweede klasserschap. De goede serie duels van de afgelopen weken, waaronder een gelijkspel en drie zeges, kreeg in De Zilk geen vervolg. Bij hekkensluiter Van Nispen, die vorige week na de 12-0 nederlaag bij Westlandia degradeerde, ging DoCoS – onder toeziende blik van het herstelde technische staflid Dennis Stuifzand, terug na een hartinfarct vorige maand – de zogeheten bietenbrug op.

Kansen genoeg

DoCoS kreeg in de eerste drie minuten al twee kansen om te scoren maar kreeg de bal niet achter de Zilkse doelman. Die openingsfase bleek achteraf illustratief voor het net-niet scherpe spel van de ploeg van trainer Dennis Olman. DoCoS kreeg misschien wel tien kansen en mogelijkheden om vandaag te scoren, maar de afwerking haperde het hele duel. Zelfs doelpogingen wanneer er al was afgefloten, leverde geen treffer op.

Voor DoCoS werd het een pijnlijke middag toen doelman Mitchel van Abswoude een terugspeelbal niet goed verwerkte en Alex van de Linden, de rechterspits van Van Nispen, profiteerde: 1-0. DoCoS zette daarna Van Nispen met de rug tegen de muur. Er kwamen mogelijkheden, maar het aanvalsspel bleef in goede bedoelingen steken, of – als er wel kansen kwamen – stond het vizier niet op scherp.

Zevende plaats

DoCoS blijft ondanks de blamerende nederlaag bij Van Nispen – dat vier punten had en zijn tweede zege van het seizoen boekte – op de zevende plaats. Nummer acht Kagia verloor met 3-0 bij HVC ’10. DoCoS speelt nog twee wedstrijden: volgende week thuis tegen Berkel dat theoretisch nog een puntje nodig heeft om het tweedeklasserschap te behouden, Pinksterzaterdag uit bij Te Werve dat vandaag van RCL verloor en nog een kleine kans heeft om de nacompetitie om behoud te ontlopen.

Gefeliciteerd!

Duidelijk werd vandaag ook dat stadgenoot UVS de nieuwe kampioen is. Zonder te spelen gaat de titel naar de blauwwitten – gefeliciteerd! – omdat achtervolger DSO niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Vitesse Delft en in de resterende twee duels UVS niet meer kan achterhalen.

Karakteristieken

Van Nispen – DoCoS 1-0 (0-0). 53. 1-0. Alex van de Linden.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Mitchel Klein, Michael van Voorthuizen, Jeroen Boogmans Floyd de Ridder (62. Quendrim Gashi), Max Arnoldus (72. Tycho Douwes), Dylan Victory, Kars Bisschop, Milan Flippo (72. Mo Gassama), Chris van Empel, Martijn Guijt.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq