Cruciaal duel voor DoCoS en TAVV

DoCoS ontvangt zaterdag TAVV. Voor beide ploegen een cruciaal duel om de nacompetitie om behoud te ontlopen.

LEIDEN, 19 april 2018 – DoCoS is zaterdag gastheer voor TAVV in een voor beide ploegen cruciaal duel. Bij winst en daarmee revanche voor de nederlaag in Ter Aar speelt DoCoS zich vrijwel veilig. TAVV op zijn beurt moet bij DoCoS winnen om kans te houden om de nacompetitie om behoud te ontlopen.

DoCoS en TAVV hebben op de ranglijst vijf punten verschil, in Leids’ voordeel. DoCoS staat op de elfde plaats, TAVV op de twaalfde plaats. De twaalfde plaats aan het einde van het seizoen betekent nacompetitie om behoud van het tweedeklasserschap.

De inzet voor beide ploegen is daarmee helder. DoCoS speelt zich bij winst op TAVV vrijwel veilig. Voor TAVV is de ontmoeting bij DoCoS, na de nederlaag vorige week tegen RCL, de kans op een hogere plaats dan de twaalfde overeind te houden.

Voor- en tegendoelpunten

DoCoS heeft zijn laatste drie wedstrijden (1 keer winst en twee keer gelijk) niet verloren, terwijl TAVV zijn naar Leiden komt met acht achtereenvolgende verliespartijen in de tas. Balans is er wel als het gaat om het maken van doelpunten. In de laatste twee duels wist DoCoS (twee keer 0-0) noch TAVV (nederlagen van 0-3 en 0-4) het net van de tegenstander te vinden. Daar staat tegenover dat TAVV in de laatste twee wedstrijden zeven tegendoelpunten moest incasseren terwijl de defensie van DoCoS de gelederen gesloten wist te houden.

Revanche

Wat het allemaal waard is, moet zaterdagmiddag blijken als beide ploegen elkaar treffen bij DoCoS. Voor DoCoS vormt het duel tegen TAVV ook de mogelijkheid om revanche te nemen voor de nederlaag in Ter Aar. DoCoS liet bij een 0-1 voorsprong toen uitstekende, open kansen op een tweede treffer liggen en kreeg daarna de deksel op de neus: 2-1. Door die nederlaag zakte DoCoS toen naar de twaalfde plaats, een plek die inmiddels dus in handen is van TAVV.

Aftrap

Het duel tussen DoCoS en TAVV begint zaterdag 21 april 2018 om 14.30 uur op het terrein van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg in Leiden.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq