De kampioenen van DoCoS E3 in de bloemen!

DoCoS E3 werd zaterdag 23 april onverwacht kampioen en vierde daarom zijn titel op zaterdag 30 april na de gewonnen uitwedstrijd bij UVS. Spelers en begeleiding van DoCoS E3 van harte gefeliciteerd.

LEIDEN, 30 april 2016 – DoCoS E3 vierde afgelopen zaterdag zijn onverwachte kampioenschap. Opnieuw werd de derby tegen UVS gewonnen, nu met 2-5. Vorige week was de derby tegen UVS met 8-0 gewonnen. Na afloop bleek DoCoS E3 kampioen want de enige concurrent Lisse zorgde voor een daverende verrassing door met 0-4 te verliezen van hekkensluiter ASC. Daarmee was DoCoS onbereikbaar voor Lisse en het kampioenschap een feit. Spelers en begeleiding van DoCoS E3 van harte gefeliciteerd.

De E3 begon als elftal met vijf spelers die het afgelopen jaar al met elkaar in een team speelde en vier spelers uit andere teams en zelfs een andere club. Kortom een nieuw team wat nog erg aan elkaar moest wennen. De eerste wedstrijd werd nipt gewonnen, daarna speelde de E3 gelijk en de derde wedstrijd ging verloren. Daarna ging het beter en heeft de E3 twee keer gelijk gespeeld en niet meer verloren.

De titel kwam nog niet dichterbij, doordat er bij de E3 regelmatig een wedstrijd uitviel en de concurrentie zijn punten bleven pakken. De sleutelwedstrijden waren rondom Pasen tegen de toenmalige koploper Rijnsburgse Boys. Uit in Rijnsburg speelde de E3 een uitstekende wedstrijd en combineerde de Rijnsburgse koploper van de mat. DoCoS E3 won met 1-6!

De return na Pasen bij DoCoS werd een belangrijke wedstrijd. Opnieuw winst zou betekenen dat DoCoS E3 de belangrijkste concurrent zou worden van de Rijnsburgse koploper. DoCoS E3 won opnieuw, dit keer met 3-1. En daarmee werd DoCoS E3 zelfs de nieuwe koploper maar niet de enige titelkandidaat. In de voorlaatste competitieronde waren er nog vier titelkandidaten. Als DoCoS de derby op 23 april tegen UVS zou winnen, zouden in ieder geval Rijnsburgse Boys en Foreholte uitgeschakeld zijn. Lisse zou dan de enige concurrent blijven. DoCoS won zelf van UVS met 8-0. En wat bleek: Lisse verloor voor eigen publiek van hekkensluiter met 0-4. Ineens en dus onverwacht was DoCoS E3 kampioen!

(lees verder na de foto)

Kampioensfeestje

Aangezien je nog geen feest kan organiseren voordat je echt gewonnen hebt, heeft de E3 zijn kampioenfeestje na de uitwedstrijd bij UVS, op 30 april, gevierd. Maar eerst moest er gespeeld worden tegen UVS en de E3 had er zin in. De E3 begon de wedstrijd fel en in de 4de minuut scoorde Nabiel door te blijven jagen op de bal de 0-1. Een paar minuten later hadden we een corner: Joey knalde hem hard in de voeten van Lars die, van dichtbij, de 0-2 in het net schoot. Vlak voor het eind van de eerste helft ontstond een aanval via Hans en Maxime, vervolgens ging de bal naar Nabiel die scoorden, waarna we de rust in gingen met 0-3.

De tweede helft was UVS nog feller, dankzij een paar mooie reddingen van Oskar lukte het UVS niet om te scoren. Vervolgens kreeg Hans de bal, stuurde de verdediger de verkeerde kant op en schoot de bal hard in het doel: 0-4. UVS gaf niet op en met zijn snelle aanvaller die onze verdediging passeerde werd het 1-4 en een paar minuten later scoorde deze speler ook de 2-4.

Vervolgens werd er vooral voor het doel van UVS gespeeld, maar kreeg DoCoS de bal het doel niet in. Zo maakte Damian een mooie actie, maar raakte hij de bal net niet goed. Doordat DoCoS op de bal bleef jagen ging door Aiden en Hans de bal via UVS uit. Jordan draaide deze bal met een mooie draai het doel in, waarmee het laatste doelpunt weer op naam van DoCoS kwam. Vlak daarna floot de scheidsrechter de wedstrijd af.

Terwijl de spelers strafschoppen namen in het doelgebied werd er een plek voor de huldiging ingericht. De spelers kregen een mooi kampioensshirt, een beker en een bos bloemen. Hierna een uitgebreide fotosessie, waarna we met het elftal en de ouders onze kampioenstaart opaten. Een spannend seizoen was ten einde met een verdiende Kampioen!!!

(lees verder na de foto)

Huldiging op 18 juni

DoCoS E3 is de 7e kampioen bij DoCoS in dit seizoen. Eerder werden DoCoS E1, DoCoS D4, DoCoS MB1, DoCoS A3, DoCoS Zondag 2 en DoCoS F8 kampioen. Inmiddels is er ook een 8e kampioen: DoCoS C1 en een 9e kampioen: DoCoS D1.

De kampioenen en bekerwinnaars worden gehuldigd op zaterdag 18 juni bij DoCoS. Ook wordt dan de top-3 van de Brevini Cup en de Brevinibokaal Jeugd uitgereikt. In de strijd om de Brevinibokaal Jeugd heeft de combinatie F8-A1 de beste papieren om te winnen.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq