Derby thuis tegen RCL

DoCoS ontvangt zaterdag RCL. Het wordt de eerste competitieontmoeting met de Leiderdorpers. RCL staat tweede en DoCoS staat vierde.

Leiden, 3 oktober 2016 – DoCoS tegen RCL is de tweede derby voor eigen publiek. Het wordt de eerste competitieontmoeting ooit tussen DoCoS en RCL. Bovendien zijn beide teams goed gestart: RCL staat tweede en DoCoS staat met een punt minder op de vierde plaats.

DoCoS werd in de vijfde competitieronde gepasseerd op de ranglijst door RCL. DoCoS speelde op de valreep gelijk bij LYRA (2-2), een bezoek dat RCL eerder dit seizoen afsloot met een dubbelblank gelijkspel. LYRA is de enige tegenstander waartegen DoCoS en RCL beiden speelden. De overige vier tegenstanders waren verschillend. Het wordt daarom uitkijken hoe de krachtsverhoudingen tussen DoCoS en RCL zijn.

Ervaren 2e klasser

RCL speelt sinds de degradatie in 2014 weer in de 2e klasse. Vorig seizoen was RCL dicht bij promotie maar Westlandia bleek in de nacompetitie te sterk. Daarmee sloot RCL een sterke tweede seizoenshelft af. Bij de jaarwisseling verkeerde RCL nog in degradatienood, maar in de tweede seizoensronde begon het te lopen bij RCL met als beloning een derde plaats plus een uitstekende nacompetitie die net niet werd bekroond. Na vijf speelronden in het nieuwe seizoen staat RCL tweede en daarmee hebben de bezoekers de goede lijn van voor de zomervakantie doorgezet.

Pendelen tussen 3e en 2e klasse

RCL noemt zichzelf een club van klasse en dankt zijn reputatie vooral aan de lange periode in de jaren ’70 en ’80 dat de club elf seizoenen op rij in de 1e klasse van het zaterdagvoetbal uitkwam. Na de degradatie in 1987 zakte RCL in twee seizoenen direct door naar de 3e klasse. Sindsdien is

RCL veel en vaak betrokken bij degradatie of promotie. In de afgelopen 25 jaar degradeerde of promoveerde RCL dertien keer en speelde nooit langer dan vier seizoenen achtereen op hetzelfde niveau. Er is vooral gependeld tussen 3e en 2e klasse: vijf keer degradeerde RCL van 2e naar 3e klasse en vier keer maakte RCL de omgekeerde route. Tegenover twee seizoenen in de vierde klasse in de eerste helft van de jaren ’90 als dieptepunt staan drie seizoenen eerste klasse in de periode 2011-2014. Sinds de degradatie in 2014 naar de tweede klasse is RCL een topper in de 2e klasse met twee seizoenen op een rij een derde plaats. RCL behoort daarom ook dit seizoen tot de titelfavorieten.

Tweeluik

Voor DoCoS vormt de derby tegen RCL het begin van een tweeluik tegen de nummers twee en een van de ranglijst. Na de derby tegen nummer twee RCL staat volgende week het bezoek aan koploper HVC ’10 in Hoek van Holland op het programma. Voor DoCoS zijn de twee duels daarom een interessante testcase of de ploeg als debutant blijft aanhaken bij de kop van de ranglijst.

De derby DoCoS – RCL begint zaterdag om 14.30 uur op het terrein van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq