DoCoS 2e klas treft DoCoS 2e klas

DoCoS houdt tijdens de derby tegen Valken ’68 zaterdag een reünie voor oud-spelers en begeleiding die verantwoordelijk waren voor de successen in de jaren ’90 en voor DoCoS rondom de eeuwwisseling in de 2e klasse speelden.

Leiden, 6 november 2016 – DoCoS houdt zaterdag rondom de derby DoCoS-Valken ’68 een reünie met oud-spelers en begeleiding van DoCoS die in de periode 1998-2002 in de 2e klasse speelden. De ontmoeting vindt plaats onder het motto: DoCoS 2e klas treft DoCoS 2e klas.

DoCoS zat in de eerste helft van de jaren ’90 in de heen en weer tussen vierde en derde klasse. Dat veranderde toen Wim Visser trainer werd. Hij ging aan de slag met het vele DoCoS-talent en realiseerde in korte tijd de promotie naar de 2e klasse van het zondagvoetbal. DoCoS werd in 1995 kampioen in de 4e klasse en herhaalde in 1998 dat kunststukje met promotie, tegen DWO, in de 3e klasse.

In 1998 debuteerde DoCoS in de 2e klasse van het zondagvoetbal en ontmoette daarin topclubs als Alphense Boys, SJC en HBS die nu in de top van het amateurvoetbal spelen. Vergeet niet dat in die tijd er nog geen 2e divisie was, de 3e divisie evenmin bestond en dat een Topklasse in de verste verte niet was te bekennen. De eerste klasse was tot dan toe het hoogste niveau voor het amateurvoetbal. In 1997 was daar een verandering gekomen met de introductie van de hoofdklasse.

DoCoS zou vier seizoenen in de 2e klasse spelen, eindigde als vijfde, zesde, zevende en tiende. Daarna pendelde DoCoS tussen derde en vierde klasse totdat in 2011 gestart werd met het zaterdagvoetbal. Afgelopen seizoen werd DoCoS kampioen in de derde klasse en in september debuteerde DoCoS in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal met de uitwedstrijd bij Honselersdijk.

Reden genoeg dus om de 2e klasse van toen te ontmoeten rondom een duel van de huidige DoCoS 2e klasser. En dat gebeurt zaterdag tijdens en rondom de derby tussen DoCoS en Valken ’68.

Eigen DoCoS-talent

De kracht van DoCoS in de jaren ’90 en rond de eeuwwisseling was een grote groep van eigen talent die de club eeuwig trouw bleven. De symbolen uit dat tijdperk waren de gebroeders Hans en Herman van Marwijk, die tot op hoge leeftijd, ook na de degradatie uit de 2e klasse actief bleven in het eerste elftal van DoCoS.

De weg naar de 2e klasse werd in 1994-1995 ingezet onder leiding van trainer Wim Visser. De selectie in dat kampioensjaar bestond uit: Robert Bey, Cock van Boheemen, Ronald Devilee, Paul Dirkse, Paul Goulmy, Luc Kok, Richard Koldenhof, Cor van der Krogt, Hans van Marwijk, Herman van Marwijk, Jos van Meegen, Rob Reizevoort, Johan de Ridder, Dennis Stuifzand, Leo van Teylingen, John Verhaar, Marco Verplancke, Jasper Wegman.

In 1998 promoveerde DoCoS vanuit de derde klasse naar de 2e klasse. Dat debuut vindt plaats onder leiding van trainer Wim Visser, die zijn vijfde seizoen ingaat. De begeleiding bestaat verder uit: Johan de Ridder (assistent-trainer), Sjaak van Leeuwen (trainer B-selectie, begint aan zijn tweede seizoen), Stephan van Harteveld (keeperstrainer), Hans Burghouwt (coordinator selectie), Paul van der Post (grensrechter) en Frits Swaak (verzorger).

De spelers waarmee DoCoS debuteert in de 2e klasse zijn: Robert Bey, Cock van Boheemen, Arjan Ciere, Ronald Devilee, Ruud van de Heuvel, Mario Klaaysen, Luc Kok, Richard Koldenhof, Leo van der Krogt, Hans van Marwijk, Herman van Marwijk, Alex Nibbelink, Remo Puliga, Dennis Stuifzand, Giovanni Thode, Edwin Verhoogt, Jeroen Vinkensteyn, Niek de Vries, Marcel Vink en Raul Wallaart.

Grote veranderingen in de selectie zullen in die vier jaar niet plaatsvinden. Met een licht gewijzigde staf, Nico van der Salm, is dan inmiddels trainer van DoCoS en vooral met veel eigen DoCoS-talent degradeert DoCoS in 2002 met de volgende spelersselectie: Jeroen Beugelsdijk, Cor Brandwijk, Arjan Ciere, Dennis Gallert, Michiel Feunekes, Jorrit Hermans, Ruud van den Heuvel, Erwin van der Kamp, Hans van Marwijk, Niels van der Linden, Alex Nibbelink, Remo Puliga, Renzo Smits, Dennis Stuifzand, Giovanni Thode, Jeffrey Trouerbach, Jeroen Vinkensteyn, Niek de Vries, Marcel Werk en Patrick Wijsman. De technische staf en begeleiding bestond uit: Nico van der Salm, Peter Huigsloot (ass trainer), Sjaak van Leeuwen (ass. trainer), Cor van der Krogt (technische leiding), Leo Nederpel (technische leiding), Jan Henzing (elftalbegeleider), Stephan van Harteveld (keeperstrainer), Paul van der Post (vlagger), Ton van Roosendaal (verzorger), Charles Westgeest (materialen, elftalbegeleiding).

Op de achtergrond zijn in die jaren – in de pr-commissie – actief Marcel Verburg, Theo Knijnenburg, Tjeerd Scheffer – die bij DoCoS de basis legde om met het topbasketbal in Leiden in 2006 te beginnen – en Theo Huigsloot en Christien Smits.

Broodjeslunch om 13.30 uur

Het bestuur van DoCoS heeft alle spelers en begeleiders uitgenodigd voor komende zaterdag, 12 november, onder het motto DoCoS 2e klas treft DoCoS 2e klasse. DoCoS heeft zoveel als mogelijk alle spelers en begeleiding uit deze gouden periode (1994-2002) een persoonlijke uitnodiging gestuurd. Wie die niet heeft ontvangen, gelieve dit bericht te beschouwen als invitatie. We starten met een ontvangst met broodjeslunch om 13.30 uur in de bestuurskamer van DoCoS. Na de derby is daar ook het napraten gepland met spelers en begeleiding van toen-en-nu. Zegt het voort!

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq