DoCoS aanvallend minder dan Kagia

DoCoS heeft de eerste competitiewedstrijd na de winterstop met 2-0 verloren bij Kagia in Lisserbroek. Kagia won verdiend omdat de thuisclub aanvallend meer bracht.

Na afgelastingen van de wedstrijden tegen SEV en Gouda mocht DoCoS bij Kagia aftrappen voor de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Op het kunstgras van Lisserbroek werd een dun wedstrijdverhaal op de mat gelegd. Kagia scoorde voor en na rust, was aanvallend gevaarlijker maar creëerde nauwelijks meer echte kansen dan DoCoS.

Afstandsschoten

Het eerste doelpunt kwam min of meer uit de lucht vallen na dertien minuten. De thuisclub sloeg toe: 1-0. DoCoS probeerde de klassieke bakens te verzetten maar moest hebben van afstandsschoten. Erik van der Pot was zo gevaarlijk na een doorkopbal van Chris van Empel. Mitchel Klein probeerde het met links, maar de bal vloog uit zijn schot over. Kagia was voorin gevaarlijker, sneller en behendiger. Dat leverde voor rust een tweede doelpunt dat terecht wegens buitenspel werd afgekeurd. Ook moest doelman Mitchel van Abswoude twee keer redden op een afstandsschot van de Kagianen.

One-touch-voetbal

Na rust waren DoCoS en Kagia ijverig bezig maar echt uitgespeelde kansen waren op de vingers van een hand te tellen. DoCoS probeerde op te bouwen maar raakte te snel de bal kwijt. Kagia op zijn beurt koos achterin voor een bijzondere variant van het one-touch-voetbal waarbij elke bal hoog en ver naar voren werd geramd in de hoop dat de snelle spitsen er raad mee wisten. Die speelwijze leverde een enkel afstandsschot op waarbij de bal vakkundig werd gestopt door Mitchel van Abswoude.

Het tweede doelpunt van Kagia viel uit een hoekschop. De bal kwam via het hoofd van Erik van der Pot voor de voeten van een van de Kagiaspitsen die op fraaie wijze de bal in een keer tegendraads in de verre hoek schoot: 2-0.

DoCoS antwoordde met een meer opportunistische speelwijze en dat leverde een halve en een hele kans op. Chris van Empel schoot in goede positie de bal over en invaller Rob van Noort schoot de bal in vrije positie tegen de Kagiadoelman.

DoCoS blijft op 5e plaats

DoCoS blijft ondanks de nederlaag bij Kagia op de 5e plaats. Kagia klimt naar de 6e plaats, een punt achter DoCoS.

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Overvliet, Bouwmans, Hamelink, Peet, De Bolster (76. Sjaardema), Van der Pot, Van der Linden (69. Van Noort), Ravensbergen (63. Van Meegen), Van Empel en Klein.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq