DoCoS afgetroefd bij WDS

DoCoS heeft zich in de verre uitwedstrijd bij WDS in Driebruggen laten aftroeven, moest een 3-1 nederlaag incasseren en zakt terug naar de middenmoot.

DoCoS raakte op de regenachtige tweede zaterdag van oktober de weg kwijt in Driebruggen. Letterlijk omdat een aantal spelers verdwaalde in het Groene Hart rondom het kleine dorpje aan de rand van de A12. De wedstrijd begon daardoor een kwartier later. Figuurlijk omdat de ploeg uiteindelijk werd afgetroefd en zonder punten naar Leiden terugkeerde. Daar zag het in de beginfase niet naar uit. DoCoS combineerde en zocht van achteruit opbouwend de aanval terwijl de regen bleef vallen in een decor waar de zijlijn gevuld was met paraplu’s. De gastheren probeerden met felle slidings DoCoS te ontregelen. In die opzet slaagden ze want na nog geen twintig minuten moest Chris van Empel – die twee harde tackles van achteren moest incasseren – naar de kant. WDS probeerde met snelle uitbraken het doel van DoCoS te vinden en trachtte met afstandsschoten het doel van DoCoS te vinden. Langzaam maar zeker werd WDS gevaarlijker en wist het DoCoS van het eigen doel te houden. Toch kreeg DoCoS enkele halve mogelijkheden (o.a. schot over van Mitchel Klein) en vlak voor rust een hele beste kans toen na een prima aanval Melvin van Gent de bal in de verste lage hoek krulde. Helaas voor DoCoS redde de keeper van WDS. Op slag van rust liet DoCoS zich aftroeven. De gastheren namen de bal dankbaar in ontvangst van de Leidse gasten, profiteerden van de geboden ruimte en versierden op een gevaarlijke plek een vrije trap. Die werd keurig genomen en fraai zonder afdoende Leids verweer ingekopt: 1-0.

De gelijkmaker

DoCoS had dus maar een keus. Op zoek in de tweede helft naar de gelijkmaker. In de aanval dus tegen WDS dat na de nederlaag van vorige week tegen Kagia, nu in de eerste helft voldoende zelfvertrouwen had getankt. De gastheren gingen de strijd aan op het middenveld en zochten continu met snelle aanvallen hun spitsen. Dat leverde in de 57e minuut bijna de 2-0 op, maar DoCoS-doelman Mitchel van Abswoude redde uitstekend. Enkele tellen later stond de gelijkmaker op het bord. De bal kwam na een vlotte tegenaanval in het strafschopgebied van WDS, de uitgekomen doelman liet de bal los, Melvin van Gent draaide zich mooi vrij, gaf een bekeken boogbal over de WDS-doelman waarna een teruggesnelde verdediger de bal in het eigen doel gleed. En nu doorpakken naar de voorsprong, dacht iedereen met een Leids hart. Helaas, drie minuten later stond DoCoS al weer op achterstand toen WDS op vlotte wijze door de Leidse defensie heen kon en de ruimte kreeg om uit te halen: 2-1. DoCoS kon weer van vooraf aan begonnen, moest alles op alles zetten tegen een tegenstander die steeds meer geloof kreeg in een goed resultaat en steeds feller begon te bikkelen op het natte gras van Driebruggen. Het leidde tot enkele vlotte, snelle aanvallen waaraan DoCoS de handen vol had. In de 30e minuut moest DoCoS het hoofd buigen na weer een snelle, goed uitgevoerde aanval: 3-1.

Gemiste pingel

De wedstrijd leek beslist, maar tien minuten voor tijd kreeg DoCoS een uitstekende kans om opnieuw terug in de wedstrijd te komen. De bal belandde uit een verre uittrap van doelman Mitchel van Abswoude over de Driebruggense defensie, Melvin van Gent pikte de bal op en werd in het strafschopgebied door de uitgelopen doelman onderuit gekegeld. Penalty voor DoCoS. Helaas schoot Van Gent de bal hoog over waarmee de kans op een hectische slotfase met een goede afloop was verkeken.

Middenmoot

De derde nederlaag van het seizoen betekent dat DoCoS terugvalt naar de middenmoot. WDS is een van de ploegen die DoCoS passeert. De verrassende uitslagen (UVS gelijk tegen Roodenburg en koploper SEV verliest van de nieuwe koploper Floreant) maakten de nederlaag pijnlijker. Bij winst had DoCoS op een mooie vierde plek gestaan maar als telt niet, zo bleek op een regenachtige zaterdagmiddag in het weidelandschap van het Groene Hart.

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Hamelink (Ravensbergen), Bouwmans, Schiebroek, Peet, Overvliet, De Bolster, De Jong, Klein (Lagendijk), Van Empel (Van Noord) en Van Gent.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq