DoCoS afgetroefd door HVC'10

DoCoS heeft de thuiswedstrijd tegen HVC ’10 met 0-3 verloren. DoCoS zakt door dit resultaat naar de onderste regionen van de ranglijst.

LEIDEN, 17 november 2018 – DoCoS heeft tegen HVC ’10 zijn eerste thuisnederlaag geleden. De bezoekers uit Hoek van Holland troefden DoCoS af op inzet en de wil om te winnen. DoCoS zakt door de 0-3 nederlaag tegen HVC ’10 en de overige resultaten naar de twaalfde plaats op de ranglijst.

DoCoS kreeg een gemotiveerd HVC ’10 op visite. De bezoekers uit Hoek van Holland beschouwden DoCoS vooraf als een angstgegner. DoCoS won namelijk in de afgelopen twee seizoenen drie keer van HVC ’10 en speelde een keer gelijk. De bezoekers wilden deze keer eindelijk de drie punten pakken en streden voor elke meter. DoCoS op zijn beurt probeerde voetballend de inzet van HVC ’10 te pareren maar dat leverde weinig kansen op. Het dichtst bij een doelpunt kwam aanvoerder Simon Jouby die de bal na een afgeslagen hoekschop van de rand van de zestien meter op de lat schoot.

De beste kansen om de score te openen waren in de eerste helft voor HVC ’10, vooral omdat het middenveld en de verdediging van DoCoS geen greep kreeg op de strijdende Hoek van Hollanders. Robin van den Bos schoot de bal in vrije positie voorlangs, Michael van den Bos trof wel het doel, na een hoekschop, maar zijn score werd wegens een duwfout afgekeurd, en heel HVC claimde tevergeefs een penalty na een valpartij van Jurgen Warbout over de uitgestoken hand van doelman Van Harmelen. DoCoS speelde met vuur en werd daarvoor afgestraft na balverlies op het middenveld. De 17-jarige Dave Kram ging er met de bal van door, waarna Jurgen Warbout de bal in het doel schoot: 0-1. Op slag van rust had Jesper Warbout de score kunnen verdubbelen, maar de HVC’er schoot de bal naast het doel.

Beste kansen

DoCoS had na rust het initiatief en drukte HVC ’10 terug op eigen helft. De bezoekers loerden op de counter. De beste kansen waren opnieuw voor de bezoekers. Na balverlies op het middenveld leek Kram raak te schieten, maar de bal ging gelukkig voor DoCoS langs het doel van doelman Joris van Harmelen. Het was uitstel van executie want een paar minuten later leidde nieuw balverlies aan de zijkant de tweede Hoekse treffer in. Razendsnel kwam de bal bij Michael van den Bos die met een verdekt schot van de bal de DoCoS-defensie verschalkte: 0-2. DoCoS kreeg vijf minuten later een beste kans op de aansluitingstreffer. Na een goede aanval vanaf rechts en een combinatie tussen Ronnie de Roode en Chris van Empel kwam De Roode vrij voor de uitlopende doelman Madern die de bal wist te keren. DoCoS nam risico’s en werd daarvoor afgestraft toen de jonge Kram sneller en alerter reageerde en de bal voor de neus van de Leidse verdediging oppikte en doeltreffend afrondde: 0-3.

Gevarenzone

DoCoS zakt door de nederlaag tegen HVC’10 van de negende naar de twaalfde plaats en staat daarmee in de gevarenzone. RCL, DSO en Sportclub Monster, die alle drie wonnen, zijn DoCoS gepasseerd. DoCoS speelt komende zaterdag voor eigen publiek de stadsderby tegen UVS dat door de 0-1 nederlaag tegen Voorschoten ’97 niet alleen de koppositie verloor maar ook de eerste periodetitel aan VELO moet laten.

Karakteristieken

DoCoS – HVC ’10 0-3 (0-1). 31. Jurgen Warbout 0-1, 65. Michael van den Bos 0-2, 73. Dave Kram 0-3.

Opstelling: Joris van Harmelen, Bilal Karasahin, Michael van Voorthuizen, Pieter Maat, Rowin Peet, Simon Jouby, Adam Atif, Mitchel Klein (61. Gydo van der Vooren), Luc Quellhorst (62. Lars de Ridder), Chris van Empel, Ronnie de Roode.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq