DoCoS als koploper gastheer voor Floreant

Voor eigen publiek mag DoCoS als koploper laten zien of er gewonnen kan worden van Floreant uit Boskoop.

LEIDEN, 1 maart 2016 – Voor de eerste keer staat DoCoS als koploper aan de aftrap voor eigen publiek. Te gast zaterdag is Floreant dat vooraf tot een van de titelkandidaten werd bestempeld maar de Boskopers kunnen de punten nu erg hard gebruiken want zij staan op een nacompetitieplek voor degradatie.

DoCoS nam begin februari de koppositie over van Kagia door in Lissebroek te winnen. De uitwedstrijd bij Hazerswoudse Boys werd vervolgens door DoCoS gewonnen zodat DoCoS zaterdag, thuis tegen Floreant, voor het eerst dit seizoen als koploper voor eigen publiek aan de aftrap staat.

Nipte zege

DoCoS won de uitwedstrijd bij Floreant nipt met 1-2 na een 1-0 achterstand. Sindsdien is DoCoS geklommen op de ranglijst naar de koppositie. Floreant daarentegen kwam door de 3-5 nederlaag in de vorige competitieronde tegen Kagia op een nacompetitieplek terecht. Het is geen nacompetitieplek die recht geeft op spelen van promotiewedstrijden maar die Floreant – wanneer de Boskopers daar aan het einde van het seizoen staan – verplichten tot nacompetitie om degradatie en daarmee terugkeer naar de 4e klasse te voorkomen.

Floreant werd in 2009 kampioen in de 4e klasse B en speelt sindsdien afwisselend in de 3e klasse A en B. Twee keer had Floreant uitzicht op promotie. In 2013 moest Floreant de titel laten aan Be Fair. Vorig seizoen won Floreant de eerste periode maar slaagde er niet in te promoveren via de nacompetitie. Floreant draaide toen net als DoCoS een dramatische derde periode waarin beide ploegen als voorlaatste eindigden. DoCoS verloor toen voor eigen publiek in zijn tweede seizoen in de 3e klasse met 2-5 van Floreant.

Start derde periode

Zaterdag is voor DoCoS en Floreant de start van de derde en laatste periode van dit seizoen. Floreant strijdt dus tegen degradatie. DoCoS heeft een periodetitel (de tweede periode, die twee weken geleden in Hazerswoude werd binnengehaald) op zak en verdedigt de koppositie.

Voor DoCoS zal het bovendien interessant zijn om na afloop van de eigen wedstrijd tegen Floreant te vernemen wat de concurrentie heeft gedaan. Die speelt namelijk in Lissebroek tegen elkaar: nummer twee Kagia ontvangt nummer drie Koudekerk.

Het duel DoCoS – Floreant begint zaterdag om 14.30 uur op het sportpark van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq