DoCoS baas in Koudekerk

Koploper DoCoS heeft op soevereine wijze gewonnen bij concurrent Koudekerk en zet de Koudekerkers op zeven punten achterstand.

Koudekerk, 12 maart 2016 – DoCoS heeft in Koudekerk concurrent Koudekerk op overtuigende wijze opzij gezet. DoCoS controleerde de wedstrijd, bepaalde het tempo, combineerde beter en scoorde op de beslissende momenten. DoCoS was baas in Koudekerk en heeft door het verlies van de andere titelkandidaat Kagia bij WDS nu een voorsprong van 6 en 7 punten op de naaste belagers Kagia en Koudekerk. DoCoS ligt daarmee op koers naar de titel.

DoCoS en Koudekerk trokken voor de topper in de 3e klasse A een kleine driehonderd toeschouwers naar de Gruttolaan in Koudekerk. De jeugd van Koudekerk zorgde voor een titelsfeer met hun vuvuzela’s achter het doel van DoCoS-doelman Mitchel van Abswoude.

(lees verder na de foto)

Op het veld werd de topper nooit een kraker. DoCoS controleerde vanaf het begin het duel dat door Koudekerk, voor aanvang vier punten achterstand op koploper DoCoS, eigenlijk gewonnen moest worden. DoCoS combineerde met gevarieerd snel aanvalsspel dat in de eerste fase tot doelpogingen leidde van Rowin Peet en Arthur Schiebroek. Koudekerk antwoordde met een bal die door hun snelle spits Roy van den Berg in handen van Mitchel van Abswoude werd geschoten.

Slecht verdedigen van Koudekerk dat genadeloos werd afgestraft, plaatste DoCoS na tien minuten in een zetel. De snelle Nils Slingerland zette druk op de defensie van Koudekerk en reageerde zeer alert op een matige spelhervatting van de Koudekerkse doelman. Slingerland veroverde de bal en gaf direct een pass op maat naar de diepgaande Sven Ravensbergen. De middenvelder schoot de bal van net buiten het strafschopgebied laag in de verre hoek: 0-1.

Wie gedacht had dat het duel daarna zou ontbranden, kwam bedrogen uit. DoCoS bleef de wedstrijd controleren en kreeg kansen om de voorsprong uit te bouwen. Een kopbal van Danny Maaskant, na een hoekschop, werd door een verdediger van Koudekerk van de lijn gehaald. Joshua Overvliet zag de bal uit zijn vrije trap pas in tweede instantie door de Koudekerkse doelman gepakt worden.

Koudekerk moest het van enkele opvliegers hebben. Dat leverde twee mogelijkheden op. Kort na de openingstreffer zette Roy van den Berg spits Akke Pennin goed voor de goal, maar de ingeschoten bal werd gekeerd door Mitchel van Abswoude. En in een fase, na een klein half uur, toen Koudekerk iets van een offensief leek te produceren, leverde een goede loopactie van spits Mike van Velzen een mooi schot op maar de bal ging naast het doel van DoCoS.

(lees verder na de foto)

DoCoS greep op de wedstrijd

Zou Koudekerk dan na rust de kracht van de eigen aanval, de meest scorende in de derde klasse A, tonen? Een dribbel van Roy van den Berg waarna de bal bij de vrijgelopen aanvaller Yvar de Groot kwam, leek een signaal te zijn maar de bal ging via Mitchel van Abswoude naast het doel. Daarna hield DoCoS, de beste verdediging in de derde klasse, de Koudekerkse aanvallers keurig op afstand. DoCoS hield greep op de wedstrijd en bleef het tempo bepalen en stelde Koudekerk helemaal voor een onmogelijke opgave met een tweede treffer. Een serie aanvallen werd besloten met een mooi assist van Melvin van Gent, die de bal keurig over de lange Koudekerkse defensie lepelde, in de voeten van de instormende Nils Slingerland. De linkerspits nam de bal keurig mee en haalde verwoestend uit waarna de bal in de verre hoek verdween: 0-2.

Vuvuzela’s tot zwijgen

De vuvuzela’s van Koudekerk werden tot zwijgen gebracht. Op het veld probeerde Koudekerk de bakens te verzetten maar de overtuiging ontbrak. Tekenend was ook dat halverwege de tweede helft DoCoS een vrije trap kreeg op het middenveld omdat een viertal Koudekerkers mopperde op de scheidsrechter.

Beide ploegen probeerden nog wel wat aan de score te doen. Koudekerk slaagde er niet in om de DoCoS-defensie uit elkaar te spelen en probeerde het met diverse afstandsschoten maar die ballen werden een gemakkelijke prooi voor Mitchel van Abswoude. Een keer wisten de gastheren een bres te vinden in de DoCoS-defensie maar de vrijgelopen Bas van Heerdt schoot de bal naast de uitgelopen doelman Mitchel van Abswoude voor langs het doel van DoCoS. Daarmee was de beste kans op een spannende slotkwartier verkeken.

DoCoS op zijn beurt zette goede aanvallen op over de vleugels, kreeg via Sven Ravensbergen en Joshua Overvliet mogelijkheden om te scoren maar het vizier stond niet scherp genoeg. In de slotfase liet een door Koudekerkse aanvallers belaagde Mitchel van Abswoude de bal na een hoge voorzet uit zijn handen vallen, maar was Michael van Voorthuijzen paraat om verder onheil te voorkomen. De allerbeste kans op nog een doelpunt kreeg Nils Slingerland die vlak voor tijd vrij op het doel van Koudekerk mocht afstormen, maar de bal werd door doelman Goudkuil gekeerd.

Op titelkoers

DoCoS heeft door de zege in Koudekerk niet alleen de nummer drie op zeven punten achterstand geplaatst. Na afloop bleek ook dat nummer twee Kagia zich heeft verslikt in WDS (1-0 nederlaag) waardoor de voorsprong op Kagia is opgelopen tot zes punten. DoCoS zit daarmee dankzij de uitstekende teamprestatie van spelers en reservebank op titelkoers, wat op de bank werd benadrukt door de ferme handdruk van teambegeleider Sjaak van Leeuwen aan de niet-ingevallen Erik van der Pot.

Karakteristieken Koudekerk – DoCoS 0-2 (0-1). 10. Sven Ravensbergen 0-1, 55. Nils Slingerland 0-2.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Rico Bouwmans, Danny Maaskant, Rowin Peet, Joshua Overvliet (84. Wim de Bolster), Arthur Schiebroek, Sven Ravensbergen (76. Tim Gonlag), Melvin van Gent (88. Mitchel Klein), Chris van Empel en Nils Slingerland.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq