DoCoS begint competitie tegen RVC '33

LEIDEN, 21 september 2022 - DoCoS begint de competitie zaterdag in de tweede klasse D met een thuiswedstrijd tegen RVC '31 uit Reeuwijk. De voorbereiding op de competitie werd zaterdag afgesloten met een goede 5-2 zege op tweedeklasser Wilhelmus uit Voorburg.

De overwinning van DoCoS op Wilhelmus was ruim en verdiend. Chris van Empel scoorde een hattrick, de overige doelpunten kwamen van de nieuwelingen Sjors Hermsen (een penalty) en Sipan Khalid. De zege kon niet verhinderen dat DoCoS uit het bekertoernooi ligt. De reden: de twee ontmoetingen met de eerste klassers Valken '68 en FC Boshuizen gingen verloren

Onbekendheid

De onbekendheid van de kracht van de tegenstanders in de nieuwe tweede klasse d is het sleutelwoord voor het nieuwe seizoen. DoCoS treft slechts twee ploegen uit de competitie van vorig seizoen: Kagia en RCL. De rest is allemaal nieuw, te beginnen met RVC '33 uit Reeuwijk. Evenals DoCoS trof RVC '33 twee eerste klassers in de bekercompetitie; alle andere ploegen uit de tweede klasse D ontmoetten in de bevergroep slechts een eersteklasser. Waar DoCoS verloor van Valken '68 en FC Boshuizen, verloor RVC '33 van DSO maar won het van eerste klasser Olympia met 4-1. Overigens eindigde RVC '33 evenals DoCoS als derde in de bekergroep en is dus zoals DoCoS uitgekeerd.

Opvallend

Het bekertoernooi was in het verleden vaak een goede graadmeter van de kracht van de tegenstanders. Wie overtuigend drie bekerduels won, behoorde in de competitie meestal tot de favorieten. Wie alles verloor in de bekergroep ging een lastig seizoen tegemoet. Van de veertien ploegen uit de tweede klasse D zijn er slechts drie ploegen die als eerste eindigde in hun bevergroep: Foreholte en Legmeervogels wonnen drie keer! EMM '21 eindigde ook als eerste maar speelde een keer gelijk. Daarnaast plaatsten FC Oudewater (6 punten uit drie duels) en Kagia (4 punten uit drie duels) zich als nummer twee voor de volgende bekerronde. Alle overige tweedeklassers haalden drie of vier punten en eindigden als derde. Uitzondering daarop: RCL en Donk die als laatsten eindigde met 1 punt op drie duels. Opmerkelijk: RCL wist nog niet zelf te scoren.

Pikant

Een eerste aanwijzing voor de onderlinge krachtsverschillen vormden de duels tussen Alphia en EMM '21 (4-1 winst voor EMM '21) en tussen Kagia en TAVV (2-1 zege voor Kagia) die elkaar ook in de bekergroep troffen.

Uitslagen voorbereiding

DoCoS speelde drie oefenwedstrijden en drie bekerwedstrijden als voorbereiding op de competitie:

20 aug - oefenwedstrijd - DWO - DoCoS 1-3, Sipan Khalid (2x) en Martijn Guijt (1x).

23 aug - oefenwedstrijd - Sporting Leiden - DoCoS 4-1, Sipan Khalid (1x).

27 aug - oefenwedstrijd - Rijnsburgse Boys Onder 23 - DoCoS 0-1, Sipan Khalid (1x).

3 sept - beker - Valken '68 - DoCoS 3-1, Sipan Khalid (1x)

10 sept - beker - DoCoS - FC Boshuizen 1-3, Martijn Guijt (1x)

17 sept - beker - DoCoS - Wilhelmus 5-2, Chris van Empel (3x), Sipan Khalid (1x) en Sipan Khalid (1x).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq