DoCoS begint met puntendeling in Bleiswijk

DoCoS is het derde seizoen in de tweede klasse gestart met een puntendeling bij Soccer Boys in Bleiswijk: 1-1.

LEIDEN, 22 september 2018 – DoCoS is het nieuwe seizoen gestart met een puntendeling bij Soccer Boys in Bleiswijk. In de eerste helft was DoCoS de betere ploeg, gesteund door een vroege treffer van Ronnie de Roode. Na rust kwam Soccer Boys op gelijke hoogte en kregen beide ploegen kansen op winst, maar bleef het bij 1-1.

DoCoS was in het eerste bedrijf in Bleiswijk de betere ploeg tegen Soccer Boys, dat de degradatie in 2017 onmiddellijk repareerde door met een kampioenschap in de derde klasse terug te keren naar de tweede klasse. Soccer Boys had bovendien vertrouwen geput uit de bekercompetitie. De Bleiswijkers hielden daarin de gelederen goed gesloten, alleen hadden wat moeite met scoren. Het was daarom prettig dat DoCoS al vroeg op voorsprong kwam. Ronnie de Roode, die zijn competitiedebuut maakte voor DoCoS, tekende na negen minuten voor de eerste competitietreffer van het seizoen, wat tevens het eerste competitiedoelpunt was in de tweede klasse C. DoCoS was in de eerste helft de beter combinerende en voetballende ploeg en verzuimde zichzelf met een grotere voorsprong te belonen. Een tweede treffer had er zeker ingezeten, maar helaas slaagde Rowin Peet er niet in vlak voor rust een goede mogelijkheid te verzilveren.

DoCoS kwam onvoldoende scherp uit de kleedkamer, want na een minuut lag de gelijkmaker al in de touwen achter doelman Mitchel van Abswoude. De thuisclub schakelde een tandje bij, versterkte de luchtmacht enprobeerde op opportunistische wijze een beter resultaat te halen. Zowel Soccer Boys als DoCoS (onder meer Ronnie de Roode) kregen kansen op meer. Vlak voor tijd bewees doelman Van Abswoude zijn waarde door een prachtige redding op een inzet van de Bleiswijkse gastheren te keren, waardoor beide ploegen afsloten met 1-1.

Linkerrijtje

DoCoS staat door het gelijke spel in Bleiswijk op een gedeelde zevende plaats en sluit daarmee het linkerrijtje. De overige zes wedstrijden eindigden wel in winst van een van de team. Berkel, dat afgelopen zomer Valken ’68 uitschakelde in de nacompetitie om promotie, won overtuigend bij HVC ’10 en is de eerste koploper. Verrassend was het verlies van de belangrijkste titelfavoriet, Te Werve, dat in aanloop naar het KNVB-bekerduel tegen Champions League-deelnemer Ajax met 3-2 onderuit ging bij TAVV in Ter Aar. Stadgenoot UVS ging goed van start door een late treffer in de derby bij titelkandidaat Valken ’68. De Valkenburgers zijn zaterdag te gast bij DoCoS voor wat de vijfde poging wordt voor DoCoS om minimaal een punt te pakken tegen de geelrode buren uit Valkenburg.

Karakteristieken

Soccer Boys – DoCoS 1-1. 10. Ronnie de Roode 0-1, 46. Soccer Boys 1-1.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Jeroen Boogmans, Joshua Overvliet, Rowin Peet, Simon Jouby, Adam Atif, Mitchel Klein, Ronnie de Roode, Chris van Empel (70. Sandjai Gajadien) en Lars de Ridder (87. Bilal Karasahin).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq