DoCoS begint tegen EMM '21 aan bekercompetitie

DoCoS begint aan de tweede fase van de voorbereiding op de competitie: zaterdag start de groepsfase om de districtsbeker met een thuiswedstrijd tegen EMM ’21 uit Roelofarendsveen.

LEIDEN, 1 september 2021 – De eerste fase van de voorbereiding op de nieuwe competitie zit erop. Zaterdag begint DoCoS met de tweede fase, de bekercompetitie met drie wedstrijden in de groepsfase. Te beginnen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen EMM ’21, de nieuwe fusieclub uit Roelofarendsveen.

DoCoS heeft de eerste oefenperiode op het nieuwe seizoen niet alleen getraind onder leiding van hoofdtrainer Dennis Olman, maar ook een drietal oefenduels gespeeld. De uitslagen van deze duels waren wisselend: een keer verlies en twee keer winst. Daarnaast werd de oefenpartij bij GDA geschrapt op verzoek van de Hagenaars. Uit bij eersteklasser Voorschoten ’97 verloor DoCoS zijn eerste oefenwedstrijd met 8-1. De eer werd gered door Iljes Amine die de gelijkmaker scoorde. Afgelopen zaterdag won DoCoS met 0-4 bij vierdeklasser SJZ in Zoeterwoude; de Leidse doelpunten werden gemaakt door Rowin Peet, Martijn Guijt, Chris van Empel en Roy Verplancke. Dinsdag, gisteren dus werd de maand augustus afgesloten, met een oefenduel bij derdeklasser FC Oegstgeest. Opnieuw won DoCoS met 0-4. De Leidse treffers in dit duel kwamen op naam van Mitchel Klein (2 keer), Martijn Guijt en Marvin Ling-No-Hing.

Bekergroep

DoCoS begint de tweede fase van de voorbereiding op de competitie met drie duels in de groepsfase van de districtsbeker West II. Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 4 september 2021, 17.00 uur – DoCoS – EMM ‘21

Zaterdag 11 september 2021, 14.30 uur – SVS Capelle -DoCoS

Zaterdag 18 september 2021, 17.00 uur – DoCoS – Concordia Hillegom

Competitiestart

DoCoS start de competitie in de tweede klasse C op zaterdag 25 september 2021 met een uitwedstrijd bij Vitesse Delft. In 2C zijn er twaalf tegenstanders. Een week later, op zaterdag 2 oktober staat de eerste thuiswedstrijd op het programma, Te Werve uit Rijswijk. De Leidse derby tegen UVS is gepland op 27 november 2021 op het veld van DoCoS, de uitwedstrijd in de Kikkerpolder is gepland op 26 maart 2022.

Tegenstanders

DoCoS is in de tweede klasse C van het nieuwe seizoen ingedeeld met: Berkel, DSO, HVC ’10, Kagia, RCL, SVC ’08, Soccer Boys, UVS, Van Nispen, Vitesse Delft, Te Werve en Westlandia. In vergelijking met vorig jaar ontbreekt Wateringse Veld/Kranenburg dat zich kort na de start van de later afgebroken competitie terugtrok, vlak voordat tegen DoCoS gespeeld zou worden. De KNVB heeft besloten geen nieuwe teams toe te voegen, zodat DoCoS uitkomt in een competitie met dertien in plaats van de gebruikelijke veertien teams.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq