DoCoS bekert tegen oude club Jan Boskamp

Na het afsluiten van de eerste seizoenshelft tegen CVC Reeuwijk, komende zaterdag, speelt DoCoS dinsdag 15 december nog een officiële wedstrijd: de 1/8 finale van de beker tegen het Rotterdamse HOVDJSCR.

LEIDEN, 7 december 2015 – DoCoS speelt dinsdag 15 december zijn laatste wedstrijd voor de winterstop: de achtste finale om de beker in het district West II tegen de Rotterdamse fusieclub HOVDJSCR. HOV is de club waar Jan Boskamp zijn voetballoopbaan begon voordat hij bij Feijenoord en in Belgie furore maakte als voetballer van het jaar en als trainer.

HOVDJSCR is een fusieclub uit Rotterdam, opgericht in 2009 en die dit jaar kampioen werd in de zondag 4e klasse. Als debutant in de derde klasse draait HOVDJSCR uitstekend mee in de zondag 3e klasse C. De Rotterdammers staan derde en in verliespunten slechts een punt achter op koploper Zoetermeer. Bovendien hebben ze het uitstekend gedaan in de beker door in de vorige ronde het Capelse SVS uit te schakelen.

HOVDJSCR is in 2009 ontstaan uit de fusie tussen de voetbalverenigingen HOV (Hoop op Vooruitgang) en DJSCR (De Jonge Spartaan SCR Combinatie Rotterdam). HOV werd opgericht in 1918. DJSCR is in 1992 ontstaan uit een fusie tussen de voetbalverenigingen DJS, opgericht in 1920, en SCR, opgericht in 1956.

Jan Boskamp

Bij HOV in Kralingen-Crooswijk leerde Jan Boskamp voetballen alvorens hij tot wasdom kwam bij Feijenoord en later in Belgie het tot voetballer van het jaar schopte. Boskamp was in Belgie een succesvol trainer en is tegenwoordig bekend van het tv-programma Voetbal Inside.

(lees verder na de foto)

Bij de foto: de pijl wijst naar de jonge Jan Boskamp, in HOV-tenue.

Inzet: kwartfinaleplek

Voor zowel DoCoS als HOVDJSCR vormt de strijd om de achtste finale van de beker een unieke kans om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de strijd om de beker in West II. Voor DoCoS is het tevens de laatste wedstrijd voor de winterstop. De Rotterdammers moeten op zondag 20 december nog een belangrijk inhaalduel spelen voor de competitie tegen ESTO uit Bodegraven. Daardoor is het bekerduel ook vervroegd van zaterdag 19 naar dinsdag 15 december.

DoCoS won in de vorige ronde van stadgenoot Lugdunum (2-3), een duel dat in de eerste helft gekenmerkt werd door goed voetbal en in de tweede helft enkele vervelende blessures opleverde maar ook de winst.

Het bekerduel DoCoS – HOVDJSC begint dinsdag 15 december om 20 uur op het terrein van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg.

(Bericht d.d. 7 december 2015, aangepast 8 december 2015)

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq