DoCoS beloont zichzelf pas in blessuretijd

Pas in blessuretijd drukte DoCoS tegen CVC Reeuwijk het overwicht uit in winst: 2-1.

DoCoS had tegen CVC Reeuwijk de hele wedstrijd de overhand en zelfs het grootste deel het overtal maar wist dat verschil niet in cijfers uit te drukken. Een prachtige 1-1 van CVC Reeuwijk, vlak voor tijd, kon in blessuretijd toch nog worden gecorrigeerd. Matchwinnaar was invaller Peter Hamelink. Door de zege op CVC Reeuwijk stijgt DoCoS naar de vijfde plaats met drie punten achterstand op Koudekerk, SEV en UVS, de tegenstander van volgende week.

In de openingsfase mocht CVC Reeuwijk het initiatief nemen en de aanval zoeken, maar DoCoS was de gevaarlijke ploeg. Door snel uitgevoerde tegenaanvallen met een combinatie van prima individuele acties en goede combinaties kwamen Erik van der Pot, Rob van Noort en Wim de Bolster in schietpositie. Zij schoten de bal allemaal op of in handen van de Reeuwijkse doelman. De beste kans was voor Chris van Empel die de ba;l op een haar na miste na een prima voorzet van Rowin Peet.

Rood voor doelman CVC Reeuwijk

Het kantelpunt van de wedstrijd vond plaats in de 18e minuut. Chris van Empel had vrij baan op het Reeuwijkse doel, maar werd door de uitgelopen doelman van de gasten getorpedeerd. Rood voor de keeper van de bezoekers, en een vrije trap voor DoCoS die niets opleverde. Vanaf dat moment nam DoCoS de wedstrijd in handen, CVC Reeuwijk zakte terug op eigen helft en gokte op een spaarzame counter. Een paar keer leverde dat zelfs hachelijke situaties op voor het doel van DoCoS-keeper Mitchell van Abswoude. De beste kans was echter voor DoCoS. Bijna op het half uur draaide Rob van Noort zich op schitterende wijze vrij, zette de bal voor en Chris van Empel hoefde de bal maar in het doel lopen. Helaas gebeurde dat niet, en verdween de bal naast het doel van de gasten. Ruststand: 0-0.

Afstandsschoten

In de tweede helft gooide DoCoS het gaandeweg over een andere boeg: meer lange ballen en schieten van afstand. Arthur Schiebroek kwam daarbij in de 65e minuut het dichtste bij een treffer. Zijn schot van zo’n 25 meter kon door de Reeuwijkse keeper maar net gekeerd en weggetikt worden. DoCoS had moeite een gaatje te vinden in de georganiseerde Reeuwijkse verdediging en had een strafschop nodig om de ban te breken. In de 77e minuut werd de bal op Erik van der Pot ingespeeld, en die werd onderuit geschoffeld. Strafschop besliste de scheidsrechter. Die kans werd door Chris van Empel vakkundig benut: 1-0.

Eindelijk de langverwachte voorsprong voor DoCoS, maar dat betekende niet de nekslag voor CVC Reeuwijk. De gasten gingen va banque spelen. DoCoS kreeg daardoor prima mogelijkheden maar zocht het steeds in schoten vanaf afstand. De bezoekers werden zelfs gevaarlijker. Eerst kon Joshua Overvliet nog prima redden, maar even later in de 87e minuut kreeg een van de aanvallers van CVC de ruimte voor een loopactie om vervolgens met een prachtige knal vanaf 25 meter de bal in het kruis te laten verdwijnen: 1-1. Dolle vreugde bij de gasten, die zich daarmee zeker waanden van een puntje in een wedstrijd die voor het grootste deel met tien man was gespeeld.

Winnend uit de kluts

DoCoS liet het hoofd niet hangen. Aangevuurd door trainer Nico van der Salm trok het elftal opnieuw met overtuiging ten aanval en beloonde zichzelf voor dat doorzettingsvermogen na de tegenslag van de gelijkmaker. Vanaf rechts mocht in de 91e minuut Rowin Peet een vrije trap nemen. De curve in de bal was zo lastig dat de Reeuwijkse doelman de bal niet klemvast kreeg en in de daaropvolgende kluts velde invaller Peter Hamelink op overtuigende wijze het vonnis over de gasten: 2-1. Dolle vreugde dit keer aan de kant van DoCoS. Teleurstelling bij CVC Reeuwijk dat de wedstrijd toch verloren ging want in de resterende paar minuten kwamen de gasten niet meer in de buurt van het doel van Mitchel van Abswoude.

DoCoS stijgt van 6e naar 5e plaats

DoCoS blijft door de overwinning in het spoor van de top-4. Koploper Floreant en de eerste achtervolgers Koudekerk, SEV en UVS wonnen allemaal. Zwammerdam dat in punten gelijk stond met DoCoS, ging bij WDS onderuit, waardoor DoCoS van de 6e naar de 5e plaats klimt. Tegenstander volgende week zaterdag de nummer 4: UVS.

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Overvliet, Sjaardema, Schiebroek, Peet, De Jong, Van der Pot, De Bolster (Boers), Ravensbergen (Hamelink), Van Empel en Van Noort (Van der Linden).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq