DoCoS besluit derby bij RCL met puntendeling

DoCoS heeft aan de derby bij RCL een gelijkspel (0-0) overgehouden, nadat de ploeg een groot deel van de tweede helft met tien man moest spelen.

LEIDEN, 7 april 2018 – DoCoS heeft de onder een stralende zon gespeelde derby bij RCL in Leiderdorp met een gelijkspel (0-0) besloten. DoCoS kwam op slag van rust met tien man, door een rode kaart voor Simon Jouby, maar hield met een gedisciplineerde verdedigende organisatie onder leiding van het verdedigingsduo Danny Maaskant en Tim Gonlag de Leiderdorpers van zich af.

DoCoS en RCL begonnen aan hun tweede onderlinge duel in de wetenschap dat verliezen geen optie was om weg te blijven van de twaalfde plaats, die aan het einde van het seizoen nacompetitie voor behoud betekent. Onder een stralende zon en vele honderden toeschouwers was de eerste en misschien wel beste mogelijkheid voor Nils Slingerland van DoCoS. In de eerste minuut had hij een doelpunt op de pantoffel maar de bal vloog helaas voor DoCoS langs het Leiderdorpse doel. DoCoS zocht in de eerste helft de aanval, onderstreepte dat met een bal op de paal van Simon Jouby maar de voorhoede kwam niet tot uitgespeelde kansen. RCL probeerde gevaarlijk te zijn met schoten van afstand (Wijnalda en Van Gent) en met uitvallen en counters. Dat leverde halverwege de beste Leiderdorpse kans op voor Isi Adema, die zich de bal kappend vrijspeelde maar vrij voor doelman Joris van Harmelen de bal over het doel schoot.

Elf tegen tien

Op slag van rust in deze gezapige derby kreeg Simon Jouby zijn tweede gele kaart, en dus rood.DoCoS koos er voor om na rust met een verdedigende organisatie te proberen RCL zo lang mogelijk van het lijf te houden. Onder leiding van het ervaren verdedigingsduo Danny Maaskant en Tim Gonlag hield DoCoS de gelederen gesloten. RCL slaagde er slechts bij hoge uitzondering er in een bres te vinden in de Leidse defensie. DoCoS mocht niet over geluk klagen dat RCL-aanvoerder Thom Wijnalda de bal in vrije positie naast het doel schoot. In een duet met Danny Maaskant loste doelman Joris van Harmelen een gevaarlijke situatie, na een fraai afstandsschot van de bal door Tommy Sinteur, op. En vlak voor tijd voorkwam de DoCoS-doelman met een snelle reflex dat een inzet van een van de Leiderdorpse voorwaartsen tot doelpunt promoveerde. RCL speelde toen ook al met tien man omdat Mitchel de Kroon rood kreeg na een ongeoorloofde actie tegen Danny Maaskant. DoCoS kreeg zeker in de slotfase meer ruimte om gevaarlijk te worden, maar doelman Andrew Bontje werd niet meer op de proef gesteld; eindstand: 0-0.

DoCoS blijft op 11e plaats

DoCoS blijft op de elfde plaats, met een punt achterstand op RCL. Nummer 12, TAVV, verloor met 4-0 bij DSO en daardoor groeit het gat tussen DoCoS en TAVV met een punt. DoCoS ontvangt zaterdag hekkensluiter Nieuwkoop dat vandaag met 7-3 verloor bij subtopper HVC ’10.

Karakteristieken

RCL – DoCoS 0-0 (0-0). Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Danny Maaskant, Tim Gonlag, Steven Knijnenburg, Joshua Overvliet, Simon Jouby, Jorrit Bouwmans (73. Thomas Goebel), Lars de Ridder, Chris van Empel en Nils Slingerland (65. Kars Bisschop).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq