DoCoS besluit spannend duel tegen VELO met gelijkspel

DoCoS heeft de thuiswedstrijd tegen promovendus VELO met een 2-2 gelijkspel afgesloten, vooral doordat de bezoekers een handvol open kansen lieten liggen.

LEIDEN, 27 oktober 2018 – DoCoS heeft tegen promovendus VELO de punten gedeeld. Beide ploegen besloten een spannend duel met twee doelpunten. Beide teams hadden kans op meer, maar vooral VELO liet in de tweede helft een handvol open kansen liggen om met een zege terug te keren naar Wateringen.

DoCoS ontving VELO dit keer op kunstgras omdat het gras op het hoofdveld door de overvloedige regen was afgekeurd. Er ontspon zich een aantrekkelijke en spannende wedstrijd waarin vooral de Wateringse bezoekers zich ook luidruchtig roerden, met name als de scheidsrechter of grensrechter het anders zagen. De Wateringse promovendus was voortdurend op zoek naar openingen in de defensie van DoCoS, maar in de eerste helft had DoCoS de betere kansen. Luc Quellhorst was met een actie en schot van de bal dicht bij de openingstreffer. Die kwam echter voor rekening van aanvoerder Simon Jouby die de bal uit een voorzet van de opgekomen linkerverdediger Rowin Peet tot doelpunt promoveerde. VELO probeerde met man en macht de bakens te verzetten, kwam niet verder dan een buitenspeldoelpunt en zag dat aan de andere kant Ronnie de Roode een goede kans op een tweede Leidse treffer onbenut liet.

Open kansen

DoCoS kwam in de eerste minuut na rust een eerste keer heel goed weg. Spits Draaisma kopte de bal in vrije positie, na een voorzet vanaf rechts, naast het doel. Na een kwartiertje was Van Hagen, ook met een open kopkans dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet was te slap. Uit de snelle spelhervatting kwam de bal bij Soendja Gajadien die met een fraaie lob de Wateringse doelman verschalkte: 2-0. Binnen enkele minuten was VELO terug in de wedstrijd. De scheidsrechter beoordeelde vasthouden van een VELO-spits door Pieter Maat met een strafschop. Aanvoerder Jessie van der Burg liet doelman Joris van Harmelen kansloos. Nadat Beukenholdt kort daarna de bal in een open kans langs het DoCoS-doel kopte, brak er een fase aan voor DoCoS om de voorsprong opnieuw te vergroten. Luc Quellhorst schoot de bal in goede positie tegen de VELO-doelman. Een beste kans was er na een prachtige aanval met een voorzet van Mitchel Klein voor Adam Atif, maar zelfs tot zijn eigen verbazing kopte hij de bal langs het doel. Dit keer waren het de bezoekers die aan de andere kant toesloegen. Van Elswijk ontsnapte – volgens al wat DoCoS was in buitenspelpositie – en scoorde de gelijkmaker: 2-2.

Zou VELO nu doordrukken en nog een keer scoren of zou DoCoS alsnog de zege grijpen? Beide ploegen gingen er voor met de beste kansen opnieuw voor de bezoekers. Beukenholt schoot de bal, na zich te hebben vrijgekapt, hoog over, Draaisma haalde hard uit maar doelman Van Harmelen keerde met een prima reflex de bal waarna Beukenholt de terugspringende bal op de paal schoot. In blessuretijd wist Van Harmelen nogmaals de bal te keren uit een inzet van Beukenholt. Aan de andere kant kreeg DoCoS een goede kans, maar Ronnie de Roode schoot in goede positie de bal tegen de VELO-doelman.

Linkerrijtje

DoCoS zakt door het gelijkspel tegen VELO en de winst van Voorschoten ’97 in de slotfase bij DSO (van 3-1 naar 3-4) van de zesde naar de zevende plaats. De achterstand op koploper UVS (2-0 winst in de streekderby tegen RCL) groeit tot zes punten. DSO, RCL en TAVV zijn de hekkensluiters met vijf punten uit zes wedstrijden. DoCoS gaat zaterdag op bezoek bij Te Werve dat met 0-2 won bij nummer twee Berkel.

Karakteristieken

DoCoS-VELO 2-2. 26. Simon Jouby 1-0, 59. Sandjai Gajadien 2-0, 61, Jessie van der Burg (p) 2-1, 70. Mick van Elswijk 2-2.

Opstelling: Joris van Harmelen, Bilal Karasahin, Michael van Voorthuizen, Pieter Maat, Rowin Peet, Simon Jouby, Mitchel Klein, Adam Atif, Soendjai Gajadin (54. Sean Armitage), Luc Quellhorst, Ronnie de Roode.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq