DoCoS beter maar toch gelijk bij ASC

LEIDEN, 10 december 2022 – DoCoS heeft de uitwedstrijd bij nummer vier ASC met een 0-0 gelijkspel afgesloten. DoCoS domineerde, combineerde en voetbalde beter maar miste scherpte en afronding in het strafschopgebied.

DoCoS startte voor zijn laatste officiële wedstrijd van 2022 met de basiself van de laatste weken met de uitdaging om in ieder geval niet te verliezen, maar bij voorkeur het jaar af te sluiten met een overwinning. Geen van beide gebeurde: de derby – de eerste officiële ontmoeting van DoCoS op het nieuwe complex van ASC – eindigde zoals deze begon: 0-0.

Domineren

Met de dubbelblank eindstand mocht DoCoS het meest ontevreden zijn, want hoe gek het ook klinkt maar de nummer twaalf van de ranglijst, DoCoS, domineerde de wedstrijd op bezoek bij de nummer vier van de ranglijst, ASC. DoCoS had de hele wedstrijd het betere van het spel. De aanvallen werden keurig van achteruit opgebouwd, combinerend, afwisselend over links en rechts probeerde DoCoS de weg naar het doel te vinden.  ASC beperkte zich tot verdedigen, loerde op de snelle uitbraak, hanteerde vooral de lange trap en de dieptepass en bleef met zijn enorme inzet en overgave voortdurend loeren op de kans om te scoren. Die kwam er uiteindelijk niet en DoCoS-doelman Mitchel van Abswoude had een rustige middag.

Kansen

DoCoS op zijn beurt kreeg enkele kansen en mogelijkheden. In de eerste helft was Dylan Victory een keer het sluitstuk van een prima aanval, maar de middenvelder schoot de bal in handen van de ASC-doelman. Na rust waren er kansen en goede mogelijkheden voor Sipan Khalid en Chris van Empel. Maar de ASC-doelman was paraat. DoCoS miste de scherpte en de afronding in het strafschopgebied, mede omdat de neiging om te blijven combineren groter was dan te kiezen voor een snelle of onverwachte poging om het ASC-doel onder vuur te nemen. Bovendien werd er te weinig gedaan, ondanks de vele lange spelers, met het grote aantal hoekschoppen dat DoCoS mocht nemen.

Terugkeer

Een mooi moment was dat Tycho Groen terugkeerde in het rood-witte team. Negen maanden geleden raakte Groen geblesseerd in het uitduel bij Soccer Boys. In Oegstgeest kwam hij een keer in scoringspositie maar in plaats van zelf te schieten, legde hij de bal af.

Twaalfde plek

DoCoS heeft door het 0-0 gelijkspel bij ASC geen profijt van de nederlaag van Legmeervogels bij Kagia. DoCoS blijft daardoor op de twaalfde plaats, die aan het einde van het seizoen directe degradatie naar de derde klasse betekent. De afstand tot de veilige achtste plek, bezet door Aalsmeer, – want de nummers 9, 10 en 11 komen in de tombola van de nacompetitie om behoud terecht – blijft vijf punten.

DoCoS hervat de competitie op 21 januari 2023 met een cruciale uitwedstrijd bij nummer dertien Kagia, dat vandaag met 1-0 won van Legmeervogels en dat bezig is aan een opmars.

Karakteristieken

ASC - DoCoS 0-0 (0-0).

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Milan Flippo, Michael van Voorthuizen, Iljes Amine, Rowin Peet, Dylan Victory, Tycho Douwes (24. Sandjai Gajadien), Daan Hoogbruin, Sipan Khalid, Chris van Empel, Martijn Guijt (62. Tycho Groen).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq