DoCoS biedt voetbal voor vrouwen en meisjes in eigen stad

De Europese titel van het Nederlandse vrouwenvoetbalteam viert DoCoS op zaterdag 26 augustus met een open training voor meisjes, die lid zijn maar ook voor hen die nog geen lid zijn en willen gaan voetballen.

LEIDEN, 17 augustus 2017 – De vrouwen- en meisjesafdeling van DoCoS viert op zaterdag 26 augustus het Europees kampioenschap van het Nederlandse vrouwenvoetbal. DoCoS combineert dat met het houden van een open training voor meisjes die willen gaan voetballen.

‘Meiden worden bij DoCoS volgens ons opleidingsplan “Ieder Zijn Eigen Top” op het niveau ingedeeld dat het beste bij hen past. Tot 13 jaar spelen meisjes gemengd met jongens. De ervaring van DoCoS is dat gemengd voetballen op deze jeugdige leeftijd prima gaat. Bovendien sluiten wij daarmee ook aan bij de wensen van de KNVB om het meisjesvoetbal zo sneller en beter te ontwikkelen,’ vertelt Hellen van der Weijden, hoofdbestuurslid vrouwen- en meidenvoetbal bij DoCoS. ‘Vanaf de leeftijd van 13 jaar zijn er teams met uitsluitend meisjes. Maar ook dan blijft het mogelijk voor de meiden die dat willen om tussen de jongens te voetballen.’

Inspirerende EK-titel

Bestuurslid Hellen van der Weijden is geweldig blij met het succes van het Europees kampioenschap voor het Nederlandse vrouwenteam. ‘Het was reclame voor het vrouwenvoetbal. Wij hebben met onze meiden genoten van het spel en het enthousiasme op het veld, de tribunes en in de speelsteden. Het inspireert ons ook om met nog meer enthousiasme onze bijdrage te leveren aan het verbeteren van het vrouwen- en meidenvoetbal, ook en vooral in Leiden.’

De open training bij DoCoS op zaterdag 26 augustus van 14-15 uur is een concreet gevolg van het EK vrouwenvoetbal. ‘De training wordt verzorgd door Annelies Blikman en Masha Welling, twee vrouwen die beiden in het bezit zijn van het trainersdiploma. Aanmelden is trouwens niet nodig’, vertelt Van der Weijden.

De structurele aandacht voor meisjesvoetbal bij DoCoS is ook de KNVB opgevallen. ‘We houden jaarlijks selectieavonden voor meiden op ons sportcomplex en de KNVB-meidenselectie onder-13 jaar traint en speelt regelmatig bij DoCoS. Daarnaast zijn wij erg trots op Jaimy Ravensbergen, het DoCoS-talent dat afgelopen jaar overstapte naar ADO Den Haag en in de zomer, in de schaduw van het EK-toernooi, in Finland met de KNVB-onder-16 selectie meedeed aan een internationaal toernooi. Misschien staat zij over een paar jaar ook wel op een EK of een WK. Wie het weet mag het zeggen, maar het plezier spat er van af. Wie belangstelling heeft voor meidenvoetbal bij een leuke club die al tientallen jaren aandacht geeft aan vrouwenvoetbal, is van harte welkom op onze Open Dag’, besluit het DoCoS-hoofdbestuurslid vrouwen- en meidenvoetbal.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq