DoCoS bij Te Werve naar eerste zege

DoCoS heeft zijn eerste overwinning binnen; uit bij Te Werve won DoCoS op uitstekende wijze met 1-3.

LEIDEN, 12 oktober 2019 – DoCoS is van de hatelijke nul af. Uit bij Te Werve in Rijswijk won DoCoS op uitstekende wijze met 1-3. De overwinning bij het onberekenbare Te Werve was dikverdiend, vooral door een prima tweede helft waarin DoCoS drie fraaie doelpunten maakte. DoCoS verlaat door de eerste zege van het seizoen de laatste plaats in de tweede klasse C.

DoCoS had in de openingsminuut al op achterstand kunnen staan, maar dat gebeurde niet. Daarna ontspon zich een wedstrijd waarbij Te Werve vaker in de aanval was en DoCoS bij tijd en wijle terugdrukte tot in het eigen strafschopgebied. DoCoS op zijn beurt kwam er af en toe gevaarlijk uit. Een keer kwam DoCoS voor rust heel dicht bij een treffer. Uit een vrije trap van Lars de Ridder toucheerde Chris van Empel met het hoofd de bal waarna de bal tegen de Rijswijkse paal terug het veld in kaatste.

Vleugels

Na rust was de thuisclub als eerste gevaarlijk, maar een prima schot van Kaz van Oostrom Soede trof geen doel omdat doelman Joris van Harmelen de bal klemvast pakte. De met veel inzet strijdende vleugelspitsen Milan Flippo en Lars de Ridder lieten de wedstrijd vervolgens in elf minuten tijd in Leids voordeel kantelen. Flippo besloot een uitstekende Leidse aanval over meerdere schijven met een prima voorzet waarna de vrijstaande Chris van Empel de bal keurig in het doel kopte: 0-1. Kort daarna kwam Flippo als winnaar een uit een duel met zijn trekkende en sleurende directe tegenstander, gaf de bal opnieuw voor waarna Sven Ravensbergen het overzicht bewaarde door de bal keurig terug te leggen op Chris van Empel die de bal in het doel schoot: 0-2. Flippo werd vervolgens naar de kant gehaald en afgelost door Sandjai Gajadien. Die stond koud in het veld toen vleugelspits Lars de Ridder sterker was dan zijn tegenstander, een prima voorzet gaf waarna Gajadien de bal in het Rijswijkse doel schoot: 0-3.

Spannende slotfase

Een fraai Rijswijks doelpunt luidde de spannende slotfase in. Vanaf de rechterkant wisten de groenwitten de bal voor het doel te brengen, waarna Abdelhak Bojaada met een mooi hakje achter het standbeen de bal in de verre hoek buiten bereik van doelman Van Harmelen tikte: 1-3. Dezelfde Bojaada kreeg een paar minuten later een dot van een kans, in volledige vrije positie, maar met een katachtige reflex voorkwam doelman Van Harmelen de aansluitingstreffer. Daarmee werd in de vierde competitieronde de eerste zege door DoCoS veiliggesteld.

Hekkensluiter-af

DoCoS behaalt door de zege in de vierde competitieronde bij Te Werve niet alleen de eerste punten maar verlaat ook de laatste plaats die wordt overgedaan aan HVC ’10 dat met 6-2 onderuitging bij DSO. DoCoS komt op doelsaldo op de 12e plaats en heeft evenals Westlandia, Van Nispen en HVC ’10 drie punten na vier wedstrijden. Komende zaterdag ontvangt DoCoS promovendus Kagia dat vandaag met 1-3 verloor van Valken ’68.

Karakteristieken

Te Werve – DoCoS 1-3 (0-0). 57. Chris van Empel 0-1, 63. Chris van Empel 0-2, 69. Sandjai Gajadien 0-3, 83. Abdelhak Bojaada 1-3.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuijzen, Pieter Maat, Danny Maaskant, Enno van Wieringen (80. Danny Disseveld), Robin Brasker, Quendrim Gashi, Sven Ravensbergen (70. Joshua Overvliet), Milan Flippo (68. Sandjai Gajadien), Chris van Empel, Lars de Ridder.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq