DoCoS blijft derdeklasser na winst bij TAVV (!)

TER AAR/LEIDEN – DoCoS blijft derdeklasser! Na het laatste fluitsignaal in het duel bij TAVV in Ter Aar mocht DoCoS dikverdiend drie punten bijschrijven dankzij een 0-1 zege. En omdat Zwammerdam met 3-1 verloor bij RKDES komt DoCoS, dat het hele seizoen op een directe degradatie of op een nacompetitie om behoudplek stond, op het juiste moment op de veilige negende plek, die behoud van het derdeklasserschap betekent. Na de degradatie vorig jaar van tweede naar derde volgt er geen nieuwe degradatie.  

DoCoS wist wat de opdracht was in Ter Aar voor het laatste duel in dit bijzondere seizoen in de derde klasse: winnen. DoCoS moest tegelijkertijd hopen dat nummer negen Zwammerdam zou verliezen in Kudelstaart bij RKDES dat op een plek in de nacompetitie om promotie speelde. DoCoS nam het spel vanaf het eerste fluitsignaal in handen, combineerde en domineerde en kreeg na een kwartier wat het wilde: een voorsprong. Voorzet Enno van Wieringen, Chris van Empel schiet de bal in tegen de keeper en in de rebound jaagt Sjors Hermsen de bal tegen de touwen. Bij rust was DoCoS veilig, want zelf op winst en uit Kudelstaart kwam het bericht – van Bert Peet en Arjan van Empel - dat Zwammerdam vlak voor rust op achterstand was gekomen.

Bibberen

DoCoS ging na rust met nog meer energie en overtuiging op zoek naar de beslissende tweede treffer. Lars de Ridder, Quendrim Gashi, Chris van Empel, Sjors Hermsen, Sipan Khalid probeerden het allemaal maar de boomlange Ter Aarse doelman bleef onpasseerbaar, zowel bij hoge als lage ballen. “We hadden met drie, vier of vijf nul moeten winnen”, aldus matchwinnaar Sjors Hermsen. Maar omdat Zwammerdam inmiddels met 3-0 achterstond, was DoCoS in veilige haven, tenzij. Een succesvolle uitval zou nog roet in het eten kunnen gooien, maar de Leidse defensie onder leiding van een voortreffelijk spelende Jesse Dingjan en de onverwoestbare aanvoerder Michael van Voorthuizen gaven geen krimp. Doelman Mitchel van Abswoude hoefde geen enkele keer handelend op te treden. Toen na twee minuten blessuretijd het eindsignaal klonk, was de blijdschap bij DoCoS en alle Leidse supporters groot: klus geklaard!

Trainer Dennis Olman

DoCoS eindigt na 26 wedstrijden op de veilige 9e plaats met 34 punten. Voor het eerst maar ook op het beste moment staat DoCoS daarmee op een veilige plek. Na 11 wedstrijden stond DoCoS op een dertiende, directe degradatieplaats met een schamele zeven punten. Voor de Kerst nam DoCoS afscheid van trainer Edwin Vurens en werd Dennis Olman teruggehaald om DoCoS in veilige haven te loodsen, en met succes. Tekenend zijn de resultaten van DoCoS in de drie perioden: eerste periode dertiende, tweede periode achtste en derde periode vierde, gelijk met kampioen Koudekerk. “Ik ben blij dat we Dennis hebben teruggehaald. Hij heeft het knap gedaan. Complimenten!’, zegt voorzitter Jasper van Marwijk.

Afscheid

DoCoS sluit met de zege en het behalen van de veilige negende plaats het seizoen 2023-2024 af. Geen verplicht toetje in de vorm van de nacompetitie om behoud. Het laatste fluitsignaal in Ter Aar betekende daarom ook het afscheid als eerste elftalspeler van aanvoerder Michael van Voorthuizen en Chris van Empel, topscorer-aller-tijden in het zaterdagvoetbal van DoCoS. Van hen neemt DoCoS, evenals van de geblesseerd geraakte en inmiddels gestopte Mitchel Klein en Rowin Peet op 22 juni officieel afscheid.

UVS

DoCoS zag dat Koudekerk (na een benauwd gelijkspel bij RVC ’33 (!) door een beter doelsaldo dan BSC ’68) kampioen is geworden en promoveert naar de tweede klasse. BSC ’68, RKDES en Soccer Boys spelen nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. Zwammerdam, RVC ’33 en Altior spelen nacompetitie om behoud van het derde klasserschap, terwijl stadgenoot Lugdunum en hekkensluiter Zevenhoven degraderen naar de vierde klasse. De belangstelling van DoCoS gaat vooral uit naar de verrichtingen van huidig tweede klasser UVS die nacompetitie om behoud moeten spelen van het tweedeklasserschap. De blauwwitten moeten drie duels winnen en als dat niet lukt, vindt de Leidse stadsderby tussen DoCoS, onder leiding van de nieuwe trainer Jesper Neuteboom, en UVS volgend seizoen in de derde klasse plaats.

Karakteristieken

TAVV – DoCoS 0-1 (0-1). 16’ 0-1. Sjors Hermsen.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Jari Remmerswaal (72. Max Arnoldus), Michael van Voorthuizen, Jesse Dingjan, Mike Flippo, Tycho Douwes, Quendrim Gashi, Enno van Wieringen (72. Sandjai Gajadien), Sjors Hermsen (79. Sipan Khalid), Chris van Empel, Lars de Ridder.

 

 

 

 

 

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq