DoCoS blijft in Zwammerdam opnieuw steken op gelijkspel

Ook als koploper heeft DoCoS in Zwammerdam niet weten te winnen. Voor het derde jaar op rij vertrok DoCoS met een gelijkspel uit Zwammerdam.

Zwammerdam, 2 april 2016 – DoCoS stapte teleurgesteld, vanwege het 1-1 gelijkspel, in Zwammerdam van het veld. Ook als koploper wist DoCoS in Zwammerdam niet te winnen en moest DoCoS voor het derde jaar op rij genoegen met een gelijkspel. Dat puntenverlies bleek na afloop toch winst want de naaste concurrenten Koudekerk en Kagia verloren allebei. DoCoS verstevigt de koppositie en heeft 7 punten voorsprong op Kagia en CVC Reeuwijk en 8 punten op Koudekerk.

DoCoS begon slordig en scherp aan het lastige uitduel in Zwammerdam. Al in de eerste minuut kreeg Zwammerdam een goede kans, na een terugspeelbal, maar DoCoS-doelman Mitchel van Abswoude redde op het nippertje. Twee minuten later was het wel raak aan de overkant. Melvin van Gent plaatste de bal uit een scherp genomen hoekschop voor het doel van de gastheren waar Danny Maaskant het hoogste sprong en de bal prima onder de lat inkopte: 0-1.

DoCoS ging vervolgens op zoek naar meer. De ploeg kreeg mogelijkheden en via Joshua Overvliet een uitstekende vrije kans, maar Overvliet vond de doelman van Zwammerdam op zijn weg. DoCoS was de betere en dominanter voetballende ploeg en leek in deze fase weinig last te hebben van de grasmat maar Zwammerdam loerde op zijn mogelijkheden. Zo moest Michael van Voorthuijzen er aan te pas te komen om bij een snelle uitval de Zwammerdamse nummer 11 van scoren te houden.

Kort daarna leek DoCoS de wedstrijd naar zich toe te trekken, want na een uitstekende loopactie van Sven Ravensbergen kwam de bal bij de vrijstaande Danny Maaskant die leek te scoren maar dat toch niet deed. De bal kwam via een kluts voor de voeten van Joshua Overvliet die in vrije positie werd gehaakt. Strafschop oordeelde de goed leidende scheidsrechter. Spits Chris van Empel ontfermde zich over de bal, schoot de bal keihard in maar doelman Wouter van Valen reageerde met een katachtige reactie en hield de bal uit het doel.

(Lees verder na de foto)

Bij de foto: Chris van Empel neemt de penalty voor 0-2

Deze meevaller gaf de thuisclub moed. De groenwitte Zwammerdammers gingen met nog meer geestdrift de strijd aan en kwamen af en toe erg gevaarlijk voor het doel van Mitchel van Abswoude. Toch kreeg DoCoS nog een prima kans op een tweede treffer. Na een goede aanval vanaf links over meerdere schijven werd Melvin van Gent in vrije positie aangespeeld. De bal ging echter via doelman Van Valen naast het Zwammerdamse doel. Zwammerdam liet vervolgens zien hoe het wel moest toen er ineens vrije ruimte ontstond over de linkervleugel. Van Riessen ging er vandoor en legde de bal op het juiste moment uitstekend voor waar Zwammerdamspits Toine Kremer de bal hard en goed inschoot buiten bereik van doelman Van Abswoude: 1-1.

Rommelige tweede helft

In een rommelige tweede helft kreeg DoCoS na een goede tien minuten een uitstekend kans om opnieuw op voorsprong te komen. De bal kwam bij een scrimmage voor het Zwammerdamse doel voor de voeten van Tim Gonlag. De verdediger probeerde met een geplaatst schot te scoren, dat lukte niet waarna Chris van Empel en Sven Ravensbergen beiden alsnog leken te scoren maar zij kwamen helaas voor DoCoS een teenlengte tekort.

Een tweede gele kaart, en daarmee rood voor Joshua Overvliet, inspireerde vooral de thuisploeg. Aangemoedigd door het Zwammerdamse publiek deed die er een schepje bovenop en probeerde waar mogelijk DoCoS onder druk te zetten maar die geestdrift kon de roodwitte defensie noch doelman Van Abswoude echt verontrusten. DoCoS op zijn beurt probeerde gaandeweg toch weer voetballend mogelijkheden te vinden maar kwam niet verder dan ballen uit afstandsschoten van Van Empel en invaller Van der Pot die door de Zwammerdamdoelman werden gepakt. Een stevige overtreding op Van der Pot, op zo’n 25 meter van het doel, betekende direct rood voor de doelpuntenmaker van de thuisclub. Uit de toegekende vrije trap schoot Van Gent de bal prima over de muur in de hoek, maar ook dit keer zat doelman Van Valen er voor Zwammerdam op tijd bij.

Met tien tegen tien kwamen er meer ruimtes, maar dat leidde vooral tot een chaotische slotfase waarin Zwammerdam nog een penalty claimde maar DoCoS niet echt kon bedreigen. Zelf kon DoCoS ook niets meer forceren zodat de koploper met een teleurstellend 1-1 gelijkspel het veld moest verlaten.

Lees verder na de foto

Bij de foto: Michael van Voorthuijzen en Tim Gonlag verlaten met bedrukt gezicht het veld in Zwammerdam

Concurrenten Kagia en Koudekerk verliezen

Koploper DoCoS verliet teleurgesteld het veld in Zwammerdam na het 1-1 gelijkspel maar fleurde enkele minuten later op. De herinnering aan een matige wedstrijd werd weggespoeld doordat de nummers twee (Kagia, 2-1 nederlaag bij DWO) en Koudekerk (2-3 nederlaag tegen hekkensluiter Rohda ’76 na een 2-0 voorsprong) verloren. De voorsprong van koploper DoCoS op Kagia bedraagt daarmee 7 punten. Gedeeld tweede is CVC Reeuwijk (dankzij de 2-0 zege tegen Oegstgeest) dat ook 7 punten achterstand heeft en Koudekerk zakt naar de vierde plaats op 8 punten van DoCoS.

DoCoS speelt volgende week zaterdag thuis tegen NSV ’46, 12e op de ranglijst en dus op een nacompetitieplek voor degradatie. Kagia ontvangt CVC Reeuwijk terwijl Koudekerk visite krijgt van DWO dat vijfde staat en moet winnen om in de race te blijven voor de derde periodetitel.

Karakteristieken Zwammerdam – DoCoS 1-1 (1-1). 3. Danny Maaskant 0-1, 34. Toine Kremer 1-1.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Tim Gonlag, Danny Maaskant, Rowin Peet (57. Mitchel Klein), Arthur Schiebroek (46. Erik van der Pot), Sven Ravensbergen, Joshua Overvliet, Melvin van Gent, Chris van Empel en Nils Slingerland.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq