DoCoS boekt belangrijke zege bij Soccer Boys

DoCoS heeft een belangrijke (3-4) zege behaald bij Soccer Boys, nadat in de slotfase een voorsprong van 0-4 bijna uit handen werd gegeven.

BLEISWIJK, 26 maart 2022 – DoCoS heeft een uiterst belangrijke zege behaald bij nummer twaalf Soccer Boys: 3-4. DoCoS leek in veilige haven toen de ploeg in de tweede helft op een 0-4 voorsprong kwam, maar in een hectische slotfase – waarin doelman Mitchel van Abswoude rood kreeg – werd de winst over de streep getrokken, ook omdat invallerdoelman Remco Neuteboom in de 96e minuut de bal keerde na een geweldige uithaal van de Bleiswijkse aanvaller Zeelenberg.

In een zonnig Bleiswijk was het belang van het duel Soccer Boys-DoCoS zonneklaar: DoCoS moest minimaal gelijk spelen maar liever nog winnen om de afstand tot de elfde plek, dat aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent, intact te houden of te vergroten. Soccer Boys, als twaalfde geklasseerd, was alleen maar gebaat bij een zege om de nacompetitie om behoud te ontlopen.

Beste kansen

DoCoS kreeg in de eerste helft zonder groots te spelen de beste kansen. Max Arnoldus kreeg na een paar minuten al een vrije doortocht en schoot de bal hard en hoog op het doel, maar de Bleiswijkse doelman voorkwam een snelle Leidse voorsprong. Nadat Milan Flippo een tweede beste kans miste, stond Max Arnoldus tot twee keer toe aan de basis van een Leids doelpunt. Eerst nam Arnoldus een vrije trap op prima wijze waarna Iljes Amine de bal uitstekende de verre hoek inkopte: 0-1. Niet lang daarna gaf Arnoldus een prima dieptebal waarna Milan Flippo keurig de bal in het doel schoot: 0-2. Soccer Boys kwam niet echt tot gevaarlijke aanvallen en moest op slag van rust een derde treffer incasseren. De opgekomen vleugelverdediger Mitchel Klein kapte zich prima vrij en werd vervolgens neergehaald binnen het strafschopgebied: penalty, die door Dylan Victory werd benut: 0-3.

Energieker

DoCoS kreeg na rust met een veel energieker Soccer Boys te maken, maar overleefde wonderwel de openingsfase. De Bleiswijkers wisten regelmatig een opening te vinden in de Leidse defensie maar kwamen niet tot scoren, of omdat doelman Mitchel van Abswoude een goede kijk had in de acties van de oranjehemden, of omdat het vizier slecht stond afgesteld. Invaller Zeelenberg bijvoorbeeld schoot de bal, een meter voor het doel staande, toch over.

Slotfase

DoCoS kreeg diverse kansen voor een vierde doelpunt, maar Tygo Groen had pech dat een kopbal in vrije positie net naast ging en dat een forse overtreding – Groen moest geblesseerd het veld verlaten – door de scheidsrechter niet met een nieuwe penalty werd bestraft. Toch werd het 0-4 omdat Milan Flippo na een fraaie dieptepass van Quendrim Gashi de bal in de verre hoek wist te krijgen, al dan niet met enige Bleiswijkse steun. Het duel leek daarmee gelopen, maar in de laatste tien minuten riep DoCoS het onheil over zich af.

Rood

Balverlies op het middenveld en veel ruimte voor Soccer Boys aan de rechterkant betekende 1-4. Kort daarna reageerde de op grond liggende doelman Mitchel van Abswoude op een te behulpzame Bleiswijker: rood voor de DoCoS-doelman en een penalty tegen die door Verweij werd verzilverd: 2-4. Daarmee werd het vrouwen en kinderen eerst, maar ook na een onoverzichtelijke scrimmage met een weifelende optredende Leidse defensie zelfs 3-4. In de zes minuten lange blessuretijd werd het bibberen en beven en leek de gelijkmaker onderweg toen Zeelenberg in de 96e minuut uithaalde, maar de bal werd door invallerdoelman Remco Neuteboom uitstekend uit zijn doel gestompt. Het daaropvolgende laatste fluitsignaal kwam daarna voor alles wat DoCoS een warm hart toedraagt als een opluchting.

Achtste plek

DoCoS stijgt door de zege bij Soccer Boys en de nederlaag van Kagia (6-0 bij titelfavoriet UVS) naar de achtste plek. Bovendien vergrootte DoCoS de afstand tot de elfde plaats met twee punten (nummer elf Berkel speelde met 3-3 gelijk tegen Westlandia) tot vier punten. Daarmee verschaft DoCoS zich wat lucht want DoCoS is volgende week vrij en krijgt daarna in de aprilmaand drie zware duels tegen drie ploegen uit de top-vier: DSO, HVC ’10 en UVS.

Karakteristieken

Soccer Boys – DoCoS 3-4 (0-4). 22. 0-1. Iljes Amine, 32. 0-2. Milan Flippo, 45+1. 0-3. Dylan Victory (penalty), 73. 0-4. Milan Flippo, 80. 1-4. Jorren Plugge, 84. 2-4. Rik Verwey (penalty), 89. 3-4. Ruben van den Bosch.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Mitchel Klein, Iljes Amine, Michael van Voorthuizen, Floyd de Ridder, Max Arnoldus, Dylan Victory (76. Mo Gassama), Tygo Groen (64. Kars Bisschop), Milan Flippo, Chris van Empel (76. Tycho Douwes), Quendrim Gashi (84. Remco Neuteboom).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq