DoCoS boekt belangrijke zege op Te Werve

DoCoS heeft de eerste zege van 2019 binnen; tegen Te Werve werd een uiterst, belangrijke 1-0 overwinning over de streep getrokken.

LEIDEN, 23 februari 2019 – DoCoS heeft zijn eerste overwinning van 2019 binnen. Na een serie van vier nederlagen brak DoCoS de ban door met 1-0 te winnen van nummer vijf Te Werve. De zege is uitermate belangrijk: juist op een dag waar de concurrenten in de strijd tegen de onderste plaatsen punten pakken, voegt DoCoS drie belangrijke punten aan zijn totaal toe.

Voor ruim 165 toeschouwers was het in de eerste helft tussen DoCoS en Te Werve vooral genieten van het zonnetje. Het vertoonde spel gaf weinig reden tot opwinding. Te Werve was meer aan de bal en nam het initiatief terwijl DoCoS onder leiding van routinier Tim Gonlag de rijen gesloten probeerde te houden. De beste mogelijkheden waren voor de bezoekers maar Blackshaw en Kalkanoglu vonden in vrije schietpositie doelman Mitchel van Abswoude op hun weg, die in beide gevallen de rechtdoor geschoten bal pakte.

Na ruim een half uur was er een kort oponthoud omdat een van de toeschouwers onwel werd en op de grond viel. De ambulance was snel ter plaatse om deze supporter naar het ziekenhuis te vervoeren. Aan het eind van de middag waren de berichten dat het goed met hem ging.

De nul houden

Na rust eenzelfde spelbeeld: Te Werve in de aanval maar met veel minder raffinement dan in het kampioensjaar van twee seizoenen geleden. Een strijdend DoCoS deed zijn uiterste best om de gelederen gesloten te houden en aasde op een mogelijkheid die altijd komt. Na een dik kwartier was het zover. De bal werd uit een vrije trap voor het doel gebracht waar Chris van Empel en Tim Gonlag het hoogste sprongen, de bal viel voor de voeten van aanvoerder Simon Jouby die niet aarzelde en de bal onder doelman Veerman door tegen het net schoot: 1-0.

Te Werve was even van slag. DoCoS kreeg twee prima kansen om de score te verdubbelen. Luc Quellhorst mocht na een misser in de Rijswijkse defensie alleen op de keeper afgaan. De spits leek met een fraaie stifje van de bal te gaan scoren, maar helaas viel de bal op de lat en kaatste zo terug het veld in. Nog geen minuut later een nieuwe kans: Rowin Peet kopte de bal terug voor het doel waar Tim Gonlag de bal in het doel probeerde te schuiven maar de bal onvoldoende kon raken waardoor Veerman de bal kon pakken.

Te Werve bleef daardoor in de wedstrijd en kreeg kansen op de gelijkmaker: Aparslan schoot de bal van grote afstand millimeters naast de kruising, Mulder liep zich vrij en schoot de bal, na een snelle Rijswijkse aanval, keihard op doel maar doelman Van Abswoude was paraat en Kusters mocht vlak voor tijd ook nog een keer vrij uithalen maar de bal was ook deze keer een prooi van Mitchel van Abswoude.

Na bijna vier spannende minuten aan blessuretijd kon DoCoS voor het eerst in 2019 juichen voor de eerste overwinning sinds de winterstop. Bovendien was het de eerste zege ooit op Te Werve.

Nacompetitieplek

DoCoS blijft op de twaalfde plaats, een plek die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent, maar komt door de zege op gelijke hoogte met Sportclub Monster, dat met 1-1 verraste tegen koploper Voorschoten ’97. Sportclub Monster heeft echter een beter doelsaldo. Dertiende, met een punt minder dan DoCoS, staat Berkel, dat vandaag met 1-0 won van hekkensluiter TAVV.

Komende zaterdag komen DoCoS en de overige drie staartploegen allemaal in actie. TAVV ontvangt Sportclub Monster. DoCoS ontvangt Berkel voor het restant van in ieder geval drie minuten van het in december bij een stand van 1-2 gestaakte duel.

Karakteristieken

DoCoS – Te Werve 1-0 (0-0). 61. Simon Jouby 1-0.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Tim Gonlag (74. Sven Ravensbergen), Rowin Peet, Enno van Wieringen, Joshua Overvliet, Simon Jouby, Mitchel Klein (87. Danny Disseveld), Lars de Ridder, Chris van Empel en Sandjai Gajadien (60. Luc Quellhorst).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq