DoCoS debuteert bij en in Honselersdijk

DoCoS debuteert zaterdag in de 2e klasse bij Honselersdijk, dat komende zaterdag na negen jaar terugkeert in de 2e klasse.

Leiden, 30 augustus 2016 – DoCoS debuteert zaterdag in de 2e klasse C met een uitwedstrijd bij Honselersdijk. De Westlanders keren zaterdag na negen jaar afwezigheid terug in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal. Honselersdijk realiseerde afgelopen seizoen promotie door Koudekerk te kloppen en in een halve promotieronde Die Haghe en KMD (Klein Maar Dapper) achter zich te houden.

DoCoS treft in SVH uit Honselersdijk een tegenstander die afgelopen zaterdag zijn bekerduel bij eerste klasser Forum Sport pas in de slotfase met 2-0 verloor. Bovendien speelde Honselersdijk zijn andere bekerduel, tegen zondag eerste klasser TAC ’90 met 2-2 gelijk. De promovendus uit het Westland vormt dus voor DoCoS gelijk een pittige tegenstander. DoCoS verloor zaterdag ook met 2-0 bij een eerste klasser, ARC. Dat was de enige nederlaag in een voorbereidingscampagne die verder drie zeges en een gelijkspel opleverde tegen zondag tweede klassers Meerburg, RVC ’33, DOSR en Foreholte.

Honselersdijk tikkeltje groter dan DoCoS

Sportvereniging Honselersdijk telt zo’n 900 leden en ruim 40 teams en heeft daarmee ongeveer dezelfde omvang als DoCoS. Belangrijk verschil: Honselersdijk heeft 4 ½ veld, waarvan drie kunstgrasvelden. Daarnaast heeft Honselersdijk een sporthal voor badminton, gym, zaalvoetbal en handbal. Wekelijks maken 3500 sporters gebruik van het sportcomplex van SV Honselersdijk. Honselersdijk investeert in zijn jeugdopleiding om zo het eerste elftal sterker te maken. Zie voor meer informatie: www.svhonselersdijk.nl

Na 9 jaar terug in 2e klasse

DoCoS debuteert in de 2e klasse, SV Honselersdijk keert na 9 seizoenen terug in de 2e klasse. In 2007 degradeerde Honselersdijk uit de 2e klasse, speelde twee jaar derde klasse, degradeerde naar de vierde klasse en keerde na een jaar terug in de derde klasse. Drie jaren op rij, in 2012, 2013 en 2014 werd Honselersdijk tweede. Promoveren lukte pas afgelopen seizoen via de nacompetitie waarin eerst werd afgerekend met DoCoS’ concurrent Koudekerk en daarna gewonnen werd van Die Haghe. Tegen KMD, dat streed voor behoud van zijn plek in de tweede klasse, had Honselersdijk aan een dubbelblank gelijkspel voldoende om te promoveren.

De wedstrijd SV Honselersdijk – DoCoS begint zaterdag 3 september om 14.30 uur op sportpark De Strijphorst in Honselersdijk.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq