DoCoS deelt punten met Honselersdijk

DoCoS heeft de punten gedeeld met de bezoekers uit Honselersdijk en daar mocht de thuisclub gezien de tweede helft tevreden mee zijn.

LEIDEN, 21 oktober 2017 – DoCoS heeft de thuiswedstrijd tegen Honselersdijk afgesloten met een gelijkspel (2-2). Daarmee mocht DoCoS tevreden zijn, na een matige tweede helft waarin de bezoekers ondanks een man-minder lange tijd feller en gevaarlijker waren. DoCoS blijft op de negende plaats van de ranglijst.

DoCoS begon moeizaam aan het thuisduel met Honselersdijk. Verdedigend kreeg DoCoS geen greep op de beweeglijke bezoekers. Een flitsende actie van linkerspits Peters leidde daarom de openingstreffer in. Bij de tweede paal had de gevaarlijke spits Tom van Veen vervolgens alle ruimte om de hoek uit te zoeken en de bal achter doelman Van Abswoude te schieten: 0-1.

Pas halverwege de eerste helft kreeg DoCoS wat meer grip op het duel en dat leverde ook een aantal mogelijkheden op, door een schot van Thomas Goebel en een kopbal van Steven Knijnenburg. In beide gevallen stond het vizier niet goed afgesteld. Op het half uur legde DoCoS een goede aanval op de mat, de bal kwam bij spits Chris van Empel die de bal goed afschermde waarna op zijn aangeven Simon Jouby venijnig raak kon schieten. De afvallende bal verdween laag over de grond in het doel van de gasten: 1-1.

Vlak voor rust kwam DoCoS op voorsprong. Een goede combinatie leidde tot een doorbraak van Thomas Goebel, die onreglementair werd gestopt door verdediger Van Giesen: penalty voor DoCoS en rood voor de verdediger van Honselersdijk. Chris van Empel schoot onberispelijk raak: 2-1.

Elf tegen tien, tot tien tegen tien

Een man meer heet een voordeel te zijn, maar dat was na rust niet zichtbaar. Met de wind mee en een fikse portie inzet namen de tien van Honselersdijk het initiatief in handen. De gasten werden al snel beloond. Bij een hoekschop keek de bijna voltallige DoCoS-ploeg toe hoe Angelo Zweers van korte afstand de bal in het doel schoot: 2-2. De gasten bleven daarna gevaarlijk. Vooral linkerspits Nicky Peters was af en toe ongrijpbaar. DoCoS kwam een keer – met een gelukje – dicht bij een treffer toen een van richting veranderde bal pardoes voor de voeten van Chris van Empel viel. De spits zag de bal uit zijn inzet door de doelman van de gasten gekeerd worden.

In de slotfase werd het tien tegen tien. Mitchel Klein moest na een botsing bij een kopduel groggy het veld verlaten, en werd na afloop met de ambulance met vermoedelijk een forse hersenschudding naar het ziekenhuis vervoerd. Klein mocht niet meer worden vervangen omdat DoCoS al drie keer had gewisseld. De bezoekers kregen daarna nog de beste kansen, maar doelman Van Abswoude redde op een prima uithaal van Peters. En DoCoS had geluk dat Van Veen de bal uit een vrije trap, vijf minuten in blessuretijd, over het doel joeg.

Blijft negende plaats

DoCoS blijft door het gelijkspel tegen Honselersdijk op de negende plaats. Zaterdag volgt de eerste officiele ontmoeting in het zaterdagvoetbal met buurman Voorschoten ’97. De voormalige hoofdklasser boekte zijn eerste zege tegen TAVV in Ter Aar en staat twee punten achter DoCoS op de elfde plaats.

Karakteristieken

DoCoS-Honselersdijk 2-2 (2-1). 8. Tom van Veen 0-1, 30. Simon Jouby 1-1, 44. Chris van Empel (penalty) 2-1, 50. Angelo Zweers 2-2.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuijzen, Danny Maaskant, Steven Knijnenburg, Joshua Overvliet (65. Rowin Peet), Tijn van Meegen (46. Rick Siere), Simon Jouby, Thomas Goebel (80. Sven Ravensbergen), Lars de Ridder, Chris van Empel, Mitchel Klein.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq