DoCoS deelt punten met Kagia

DoCoS heeft de doelpunten en de punten gedeeld in het belangrijke duel met Kagia uit Lisserbroek: 1-1.

LEIDEN, 2 mei 2022 – DoCoS heeft in het belangrijke duel met Kagia uit Lisserbroek de doelpunten en de punten gedeeld: 1-1. De Leidse treffer kwam van Chris van Empel. DoCoS blijft door het gelijkspel tegen Kagia boven de Lisserbroekers op de ranglijst. Zeker zo belangrijk was dat twee concurrenten in de strijd om klassenbehoud verloren.

Verslag met dank aan Leiden Amateurvoetbal:

In deze fase van de competitie pakken ploegen in nood dolgraag drie punten die nodig zijn om lucht te kunnen happen. Soms moet er echter tevredenheid zijn als er een punt wordt opgehaald. Kagia was in de eerste helft de betere ploeg, maar na de rust drong DoCoS aan. De 1-1 was min of meer logisch en ook wel in lijn met de onderlinge verhoudingen.

Geschorst

De thuisploeg kon nog steeds niet beschikken over de geschorste Mitchel van Abswoude en ook Qendrim Gashi en Rowin Peet ontbraken bij de ploeg van Dennis Olman. Tygo Groen is al langer niet inzetbaar en dus moest er weer geïmproviseerd worden. Daar heeft Hein Leliveld echter ook al het gehele seizoen mee te maken, hoewel er de laatste tijd meer keuze is. Uiteindelijk moet elke trainer het doen met de spelers die voor handen zijn en excuses tellen niet meer.

Voorsprong

Al rap kreeg Kagia de eerste kans. Mischa Schoone zette goed door en vond de vrijstaande Robin van der Zwet, die leek te schrikken van de geboden ruimte en zo hoefde Remco Neuteboom niet handelend op te treden. Dat moest hij niet veel later wel nadat Rens Lamboo Tijs van der Schinkel goed had weggestoken. De buitenspeler moest enkel teveel naar buiten uitwijken en daardoor kon de doelman met de voet redding brengen. DoCoS stelde daar weinig tegenover. Veel ballen werden ingeleverd en het team straalde gedurende de eerste helft niet uit per se te willen winnen. Dat kwam de thuisploeg na een kwartier duur te staan. Jeroen Boogmans verdedigde in eerste instantie goed, maar bij het uitverdedigen ging de nummer vier opzichtig in de fout. Lamboo kon zo vrij opduiken voor Neuteboom en de bezoekers aan de voorsprong helpen.

Foeteren

Opvallend daarbij was dat Lamboo kort daarvoor op het middenveld te makkelijk dacht balbezit te houden waardoor Leliveld hem even terecht wees. De scherpte was dus snel terug bij de sterkhouder en na het doelpunt grapte de trainer nogmaals dat het ‘nog iets scherper mocht’. Die lol was bepaald niet waarneembaar aan de kant van de thuisploeg. Er werd onderling gefoeterd en vooral Dylan Victory meende dat zijn teamgenoten best wat stappen harder mochten lopen. De middenvelder deed dat zelf wel, maar moest na een opgelopen gele kaart wel oppassen en speelde op het randje.


Buitenspel

Dat kon van de meeste van zijn teamgenoten niet worden gezegd en daardoor bleef Kagia de bovenliggende partij. Gijs de Graaf dacht de 0-2 te maken, maar stond in buitenspelpositie na een goede vooractie van Jesper Imanse. Neuteboom kwam even later net op tijd zijn doel uit voor de aangesnelde Van der Schinkel en aan de overkant werd het eigenlijk maar eenmaal gevaarlijk, maar Chris van Empel kon net niet bij een goed voorgegeven bal van Kars Bisschop. Dezelfde aangever kreeg zelf ook nog een schietkans, maar twee Kagianen doken voor zijn inzet.

Zichtbaar

Na de rust kwam DoCoS met meer wilskracht voor de dag en moest Kagia meer in de achteruit. Van Empel leek op fraaie wijze de 1-1 binnen te werken na voorbereidend werk van de verder nauwelijks zichtbare Milan Flippo, maar Aron Wijsman redde bekwaam. Daarna was er een paar keer appèl voor hands of een overtreding, maar de uitstekend leidende Van Seters liet zich niet gek maken.

Counter

Kagia bleef nog wel gevaar stichten via de counter, waarbij Van der Schinkel een keer Schoone niet kon bereiken en De Graaf van dichtbij niet kon scoren, waarbij Leliveld al met de handen omhoog ging. Dat was echter al na de 1-1. In een vrij onoverzichtelijke situatie leek Van Empel te scoren, maar volgens de trainer van de Lisserbroekers na afloop werd Rik Verdegaal aangewezen als doelpuntenmaker namens de bezoekers. De 1-1 was een feit en dat was op dat moment ook terecht te noemen.

Beloning

In de slotfase gingen beide ploegen nog voor de winst en dat sierde de wit-en oranjehemden. Het bleef evenwel bij de twee doelpunten en het puntje werd door beide teams als een beloning gezien voor de gedane moeite. Op dit moment staat het sein nog steeds op ‘veilig’, maar er breken hoe dan ook cruciale weken aan voor de Leidenaren en Kagianen.

(met dank aan Hennie Kanbier, LAV)

Van zeven naar acht

DoCoS daalt door het gelijkspel tegen Kagia van de zevende naar de achtste plaats. Berkel klom voorbij DoCoS door een 2-3 zege bij HVC ’10. De afstand tot de elfde en twaalfde plaats, die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent, neemt door het gelijkspel tegen Kagia met een punt toe. Te Werve (dat van UVS verloor) en Soccer Boys (dat van Vitesse Delft verloor) staan beiden op 16 punten, vier punten minder dan DoCoS. DoCoS gaat zaterdag op bezoek bij nummer vijf RCL in Leiderdorp.

Karakteristieken

DoCoS – Kagia 1-1 (0-1). 15. 0-1. Rens Lamboo, 62. 1-1. Chris van Empel.

Opstelling DoCoS: Remco Neuteboom, Mitchel Klein, Iljes Amine, Jeroen Boogmans, Max Arnoldus (74. Michael van Voorthuizen), Dylan Victory (83. Floyd de Ridder), Tycho Douwes, Milan Flippo, Martijn Guijt, Chris van Empel, Kars Bisschop.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq