DoCoS doet wat het moet doen: winnen van BSC '68

Koploper DoCoS heeft tegen BSC ’68 gedaan wat moest: winnen en dus de drie punten in eigen huis houden. Volgende week thuis tegen WDS kan DoCoS daarom kampioen worden.

Leiden, 30 april 2016 – Koploper DoCoS is er in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen BSC ’68 met een 2-1 zege af te sluiten. Matchwinnaar was Sven Ravensbergen. De drie punten blijven daardoor in eigen huis. Volgende week zaterdag kan DoCoS bij een zege op WDS het kampioenschap in de derde klasse A veroveren.

DoCoS startte vandaag maar met een opdracht: zelf winnen om zo snel mogelijk de laatste zes winstpunten voor het behalen van de titel binnen te halen. BSC ’68, winnaar van de eerste periode, kon frank en vrij spelen en legde zijn beste wedstrijd van de tweede seizoenshelft op de mat. De tegenstander uit Benthuizen stond met Kerst nog gelijk met DoCoS en Kagia op de eerste plaats maar na de winterstop ging het door blessures mis.

Tegen DoCoS liet BSC ’68 zien dat het zich kranig wilde verweren en als het even kan koploper DoCoS pootje wilde lichten. De eerste beste kans was ook voor BSC. Na zeven minuten caramboleerde de bal uit een vrije trap vanaf rechts van de ene binnenkant van de paal naar de binnenkant van de andere paal en zo in handen van doelman Mitchel van Abswoude.

DoCoS antwoordde met een prima aanval waarbij Chris van Empel de bal naar de vrijstaande Sven Ravensbergen speelde die de bal voorlangs het doel schoot. BSC reageerde met een vrije kans voor Falco Henzen die vrij voor het DoCoS-doel kon komen maar doelman Mitchel van Abswoude redde bekwaam.

Na een klein kwartier kreeg DoCoS wat het zocht: een voorsprong. Na een afgeslagen hoekschop werd de bal opgepikt door Nils Slingerland. Die gaf vanaf links een verre, fraaie voorzet en bij de tweede paal werd de bal in een keer door Danny Maaskant met links in het doel geprikt: 1-0. De volgende gevaarlijke kans was weer voor BSC ’68. Remco Bor mocht vanaf dertig meter uithalen en de bal ging rakelings langs het doel van Mitchel van Abswoude.

Regen van kansen

In het tweede deel van de eerste helft was het eigenlijk alles DoCoS wat de klok sloeg. Veel gevaar ontstond door het opkomen van de backs Michael van Voorthuijzen en Rowin Peet. Een tegenvaller was het uitvallen van Nils Slingerland na een onvrijwillige botsing, maar daarna greep DoCoS de gasten uit Benthuizen goed in de kraag en regende het kansen op het verdubbelen van de voorsprong.

Michael van Voorthuijzen zag de bal uit zijn schot gekeerd worden door een verdediger, Danny Maaskant schoot de bal uit een hoekschop van Melvin van Gent rakelings naast, invaller Mitchel Klein plaatste de bal prima in de verre hoek maar moest zijn meerdere erkennen in de BSC-doelman, een penalty, na hands, van Chris van Empel werd door dezelfde doelman onschadelijk gemaakt, en uit de rebound kon BSC ternauwernood Sven Ravensbergen van scoren afhouden. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Ravensbergen de bal via de BSC-doelman over het doel en de bal werd vervolgens uit een schot van Arthur Schiebroek door BSC-doelman Erik Meijer uit zijn doel geranseld.

Dat het toch 1-0 bleef was omdat BSC-spits Robin de Boer in de laatste tegenaanval na een slim passje van Jelle Verhoeff de bal voorlangs het doel van DoCoS schoof.

Tweede domper

DoCoS had dus met 2-0 of meer kunnen gaan rusten, maar moest direct na rust zo waar zelfs de gelijkmaker incasseren. De vrijstaande linkerspits Branco Sandifort kreeg de bal aangespeeld na balverlies van DoCoS op het middenveld en rondde knap af door de bal in de verre hoek te schieten: 1-1.

DoCoS antwoordde met mogelijkheden voor Ravensbergen en Klein, maar BSC ’68 ging meer en meer het spel naar zich toetrekken en kwam zelfs dicht bij een voorsprong. Sandifort schoot deze keer de bal op de paal. En juist in die fase sloeg DoCoS bijna uit het niets toch weer toe. Een diepe bal kwam bij Sven Ravensbergen, die zich knap vrijspeelde en de bal vervolgens over de uitlopende doelman Meijer in het doel met een boog plaatste: 2-1.

DoCoS liet daarna het initiatief aan de gasten uit Benthuizen. Onder leiding van middenveldregisseur Verhoef kregen die diverse kansen maar het vizier stond niet meer op scherp. En als er dan wel een keer op doel werd geschoten, zoals door Den Boer, stond Mitchel van Abswoude op zijn post.

Voor de DoCoS-aanhang was het vooral aftellen naar het einde. Met hangen en wurgen, en met veel inzet en overtuiging wist DoCoS de voorsprong over de eindstreep te trekken, zodat na 48 minuten de armen juichend omhoog konden: drie punten erbij, nog drie winstpunten te gaan.

Voorsprong op nummer 2 is 5 punten

DoCoS heeft door de winst op BSC ’68 de voorsprong op de nummer twee vergroot tot vijf punten. Koudekerk is de nieuwe nummer twee na de 1-0 zege op NSV ’46. CVC Reeuwijk zakt naar de derde plaats door het gelijkspel van 1-1 in de derby bij WDS. Dit WDS is volgende week te gast bij DoCoS. WDS verdedigt dan zijn kansen voor de derde periodetitel waarin CVC leidt, maar wanneer DoCoS het duel tegen WDS wint is het kampioenschap voor DoCoS een feit.

Karakteristieken DoCoS – BSC ’68 2-1 (1-0). 14. Danny Maaskant 1-0, 47. Branko Sandifort 1-1, 61. Sven Ravensbergen 2-1.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Rico Bouwmans, Danny Maaskant, Rowin Peet, Melvin Zweistra (69. Joshua Overvliet), Sven Ravensbergen, Arthur Schiebroek (83. Erik van der Pot), Melvin van Gent, Chris van Empel en Nils Slingerland (27. Mitchel Klein).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq