DoCoS doet wat het moet doen: winnen van Monster

DoCoS heeft in zijn vierde finale in de strijd om behoud van het tweedeklasserschap een cruciale en verdiende overwinning behaald op Sportclub Monster: 2-0.

LEIDEN, 20 april 2019 – DoCoS heeft in zijn vierde finale in de strijd om klassenbehoud, in de 23e competitieronde, een 2-0 overwinning behaald op Sportclub Monster. De zege was verdiend omdat DoCoS het betere veldspel had dan de gasten, maar vooral omdat DoCoS effectiever met de kansen omsprong. DoCoS stijgt door dit resultaat van de dertiende naar de twaalfde plaats maar belangrijker is dat er weer aansluiting is met de veilige plekken: het verschil met SVC ’08 en HVC ’10 is respectievelijk een en drie punten.

Op een zonovergoten Paaszaterdag kwam DoCoS voor 200 toeschouwers uitstekend uit de startblokken. Na vijf minuten kon het scorebord al bediend worden om de 1-0 voorsprong te noteren. Lars de Ridder speelde zich met een goede actie vrij en gaf de bal uitstekend voor. De defensie van de gasten aarzelde en dat bood Chris van Empel de gelegenheid om de bal in het doel te schieten: 1-0.

Het dwong de bezoekers, die evenals DoCoS alleen gebaat waren bij een zege om de aansluiting naar de veilige plekken te maken, tot het kiezen van de aanval. DoCoS op zijn beurt leunde terug uit en vertrouwde op zijn defensie onder leiding van Sean Armitage en Rowin Peet. De bezoekers kwamen niet verder dan af en toe wat onverwachte mogelijkheden, bijvoorbeeld kopballen die echter de goede richting misten. DoCoS op zijn beurt kreeg mogelijkheden via Chris van Empel en een allerbeste kans om te scoren na een half uur. Een uitstekende aanval over de rechtervleugel met Lars de Ridder leidde tot een vrije kans voor Shairon Mhanni, maar de diepgaande middenvelder kon door de stuit de bal niet goed raken waardoor de bal op de lat kwam.

Gelukstreffer

Na rust begon DoCoS voortvarend met gevaarlijke acties van Chris van Empel, Lars de Ridder en Sven Ravensbergen maar slaagde er niet in om snel opnieuw te scoren. De luid toegejuichte bezoekers – er was een buslading vol met Monster-supporters naar Leiden gekomen – overleefden de openingsfase en kwamen na tien minuten bijna op gelijke hoogte. De bal uit een inzet van rechterspits Rohan leek het doel in te vliegen maar met een prachtige reflex voorkwam doelman Mitchel van Abswoude de vrijwel zekere gelijkmaker.

Terwijl Monster nog meer druk naar voren zette, kwam er zoveel ruimte aan de andere kant dat kort daarna DoCoS de score kon verdubbelen. Mitchel Klein wist met een goede pass van de bal aan de rechterkant Sandjai Gajadien te vinden. De vleugelspits had niet veel tijd nodig en schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied met veel effect in de korte hoek en had het geluk dat de grabbelende Monster-doelman mistastte: 2-0.

Het machteloos aanvallende Sportclub Monster probeerde het daarna wel maar moest het van vrije trappen van afstand hebben en een enkele voorzet die goed viel. De bal ging uit de vrije trappen van Den Brabander net naast en op de kruising waarmee DoCoS goed weg kwam. Zoals DoCoS ook niet mocht klagen dat invaller Van Maanen in vrije positie de bal na een voorzet vanaf rechts overkopte. DoCoS trok daardoor uiteindelijk vrij eenvoudig de drie winstpunten over de streep.

Dichter bij veilig

DoCoS stijgt door de zege op Sportclub Monster van de dertiende naar de twaalfde plaats, ten koste van de bezoekers. De achterstand op de veilige elfde plaats (SVC ’08) is een punt omdat het duel van de Scheveningers tegen UVS werd gestaakt vanwege een ernstige, zware blessure bij een van de SVC-spelers. De achterstand op de ook veilige tiende plek (HVC ’10) is verkleind tot drie punten omdat de Hoekse ploeg in de slotfase van Soccer Boys (0-1) verloor.

De vijfde en volgende finale in de strijd om klassenbehoud speelt DoCoS op 11 mei met de stadsderby in en bij UVS, dat nog altijd in de race is om een prijs (titel of nacompetitie om promotie). Een stadsderby om naar uit te kijken!

Karakteristieken

DoCoS-Sportclub Monster 2-0 (1-0). 5. Chris van Empel 1-0, 59. Sandjai Gajadien 2-0.

Opstelling: Michel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Sean Armitage, Rowin Peet, Enno van Wieringen, Mitchel Klein, Sven Ravensbergen, Shairon Mhanni, Sandjai Gajadien (66. Danny Disseveld), Chris van Empel, Lars de Ridder.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq