DoCoS doet zichzelf tekort tegen RCL

DoCoS heeft de streekderby tegen RCL verloren: 1-2. Daarmee deed een beter DoCoS vooral zichzelf tekort.

LEIDEN, 9 oktober 2021 – Op een drukbezocht sportpark De Mors heeft DoCoS de streekderby tegen RCL uit Leiderdorp met 1-2 verloren. Daarmee deed een beter spelend DoCoS vooral zichzelf te kort. DoCoS kreeg volop kansen en mogelijkheden op een goed resultaat maar verzuimde de trekker over te halen. Daardoor ging DoCoS met een ontevreden gevoel van het veld.

Op een zonovergoten DoCoS-terrein – door de slechte grasmat van het hoofveld moest DoCoS noodgedwongen op het kunstgrasveld zonder tribune spelen – was de thuisclub in de eerste helft de betere ploeg. DoCoS domineerde en beloonde zichzelf halverwege de eerste termijn. Op een assist van Milan Filippo kwam de bal bij Martijn Guijt, die een goede beweging maakte en de thuisclub op voorsprong zette. Bij die ene treffer bleef het aan Leidse zijde. Helaas voor de thuisclub ging het op slag van rust mis. Uit een aanvallende situatie van DoCoS peerde de bezoekers de bal naar voren en dat buitenkansje was aan Jack van Heusden besteed: 1-1.

Legio kansen

In de tweede helft ging DoCoS op zoek naar een goed resultaat, maar waar de thuisclub kansen en mogelijkheden liet liggen was het opnieuw Van Heusden die een Leidse onoplettendheid afstrafte: 1-2. DoCoS bleef de betere ploeg, kreeg volop kansen en mogelijkheden, zelfs in de absolute slotfase maar doelpuntenmaker Martijn Guijt schoot de bal in extremis naast het Leiderdorpse doel en bij een laatste poging schoot hij de bal uit de draai ineens over het doel.

Naar de elfde plek

DoCoS zakt door de nederlaag in de streekderby tegen RCL van de vijfde naar de elfde plaats. DoCoS heeft evenals RCL en Van Nispen drie punten uit drie wedstrijden maar op basis van het negatieve doelsaldo staat DoCoS elfde, een van de plekken die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent. DoCoS gaat zaterdag op bezoek bij SVC ’08 dat vandaag met 1-2 won bij Van Nispen en daardoor naar de zesde plaats op de ranglijst klimt met evenals DoCoS drie punten, maar wel uit twee wedstrijden.

Karakteristieken

DoCoS – RCL 1-2 (1-1). 25. 1-0 Martijn Guijt, 44. 1-1 Jack van Heusden, 66. 1-2 Jack van Heusden.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Milan Flippo (81. Kenneth Maaskant), Jeroen Boogmans, Michael van Voorthuizen, Deniz Poelsma (46. Mike Filippo), Dave Ravensbergen, Tygo Groen, Mitchel Klein, Martijn Guijt, Mark Kaptein, Marvin Lo-Ning-Hing (67. Quendrim Gashi).

Doelpuntenmaker Martijn Guijt over zijn treffer en de nederlaag tegen RCL

Trainer Dennis Olman over de streekderby DoCoS-RCL

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq