DoCoS dringt bij gemeenteraad aan op extra kunstgrasveld

DoCoS wil helderheid over wanneer en hoe sportpark De Mors wordt verbouwd, aldus voorzitter Jasper van Marwijk in een boodschap aan de gemeenteraad van Leiden.

LEIDEN, 31 augustus 2017 – Zo snel mogelijk een extra kunstgrasveld en twee kleedkamers. Dat heeft DoCoS nodig om de ernstigste ruimtenood van de meest vitale voetbalclub van Leiden te ledigen. Voorzitter Jasper van Marwijk heeft donderdagavond deze boodschap aan de gemeenteraad afgegeven. “Wij kunnen dan de komende paar jaren weer vooruit en wij kunnen dan de concurrentie met prachtige complexen in de randgemeenten aan”.

De voorzitter van DoCoS gaf de raad ook aan helderheid te wensen over wanneer en hoe sportpark De Mors wordt verbouwd. “Wij stellen het op prijs wanneer er een duidelijk, sneller tijdspad wordt vastgelegd dat aansluit bij de ambities van DoCoS om verder te groeien naar een nog vitalere, grote en sterke voetbalvereniging in Leiden die open staat voor andere sportactiviteiten”, aldus voorzitter Jasper van Marwijk. Volgens het nieuwe Contourenplan Buitensportaccommodaties van de gemeente Leiden kan het vijf tot zeven jaar duren voordat de modernisering van de sportparken is uitgevoerd.

Eigentijdse sportparken

De gemeenteraad van Leiden behandelde donderdagavond het nieuwe contourenplan buitensportaccommodaties in de commissie Onderwijs & Samenleving. Volgens dit Contourenplan is er een overschot van minimaal vijf voetbalvelden in de gemeente Leiden. DoCoS blijf als vitale club, zo maakt het Contourenplan duidelijk, op sportpark De Mors, evenals rugbybclub Diok. Volgens het Contourenplan wil de gemeente Leiden in sportpark De Mors 6 kunstgrasvelden realiseren voor voetbal. Om de vitaliteit van de sportparken te bevorderen wil Leiden dat er niet alleen wordt gevoetbald maar dat de sportparken ook open staan voor multifunctionele, eigentijdse invulling met andere activiteiten. “Een nieuw multisport complex in de Mors biedt uiteraard veel nieuwe mogelijkheden en kansen. Wij zijn enthousiast en zelf al enige tijd in gesprek met buurman DIOK over deze plannen. Wij zeggen onze gezamenlijk steun toe. Sterker, wij willen graag meegenomen worden in de plannen van de gemeente en een serieuze gesprekspartners worden”, aldus voorzitter Jasper van Marwijk.

Wie het gehele verhaal wil lezen dat voorzitter Jasper van Marwijk namens DoCoS donderdagavond in de commissie van de gemeenteraad heeft verteld, klik hier.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq