DoCoS druipt af bij hekkensluiter TAVV

TER AAR/LEIDEN, 15 april 2023 – DoCoS is met lege handen teruggekeerd uit Ter Aar. Bij hekkensluiter TAVV verslikte DoCoS zich in de harde wind en de tegenstander. Een voorsprong bij rust bleek allesbehalve een voorbode van een belangrijke zege. In de slotfase gaf DoCoS zelfs een puntendeling uit handen en droop met de staart tussen de benen af.

Na het voetballoze Paasweekeinde begon DoCoS vandaag het laatste en beslissende blok van zes wedstrijden om behoud van het tweedeklasserschap met een uitwedstrijd bij hekkensluiter TAVV. Dominant op deze zonnige dag was de harde wind, en daar bleek de thuisclub veel beter mee om te kunnen gaan dan DoCoS.

Lichaam

Voor rust was het een wonder dat doelman Mitchel van Abswoude zijn doel schoonhield. Vier, vijf keer konden en mochten de blauwwitte voorwaartsen aanleggen, maar de bal ging over of was een prooi voor de DoCoS-doelman. En de ene keer dat hij kansloos leek, gooide Sjors Hermsen zijn lichaam in de strijd en voorkwam daarmee dat de bal uit een prima schot in het doel vloog.

Een kans, een doelpunt

DoCoS op zijn beurt kwam, tegen de wind in, niet of nauwelijks tot gevaarlijke aanvallen. Toch kwam DoCoS op een begeerde voorsprong. De bal kwam uit een hoekschop van Mitchel Klein laag voor het doel en bij de eerste paal tikte Sjors Hermsen de bal binnen: 0-1.

Harde wind

Na rust had DoCoS het windvoordeel, maar dat bleek eerder een nadeel. Zes tot acht vrije trappen en hoekschoppen leverde niets op, omdat de bal hoog over ging of te ver voor het doel langs waaide. TAVV kreeg in de gaten dat er mogelijkheden waren en bleek ook veel beter met de harde wind om te kunnen gaan. De thuisclub combineerde vlotter en beter, vond gemakkelijker de vrije man maar werd toch vooral door DoCoS in het zadel geholpen. Slordig en slap uitverdedigen leverde uiteindelijk een kans op voor spits Eric van den Hout, die vrij voor doelman Mitchel van Abswoude, in twee tijden, de bal over de Leidse doelman stiftte, waarna de bal via Mitchel Klein in het doel belandde: 0-1.

 

Slotfase

In de slotfase probeerde DoCoS alsnog de volle winst binnen te halen, maar het tij was niet meer te keren. Nadat Looyestein een dot van een vrije kans had gemist, sloeg Eric van der Hout in de laatste minuut toe, na een weer goed opgebouwde TAVV-aanval: 2-1.

Dubbel verlies

De nederlaag van DoCoS bij hekkensluiter TAVV komt dubbel aan, want de belangrijkste concurrenten in de strijd om klassenbehoud wonnen allemaal. DoCoS blijft niet alleen tiende, maar de afstand tot de veilige achtste plek (9, 10 en 11 is aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud met 24 teams voor 2 plaatsen, plek 12, 13 en 14 is direct degraderen) is – met nog vijf wedstrijden te gaan - gegroeid van één naar vier punten. Die achtste plek wordt ingenomen door FC Oudewater, dat vandaag met 3-1 verloor bij ASC, en evenveel punten heeft als Kagia, dat op doelsaldo zevende staat, en door de 0-2 zege bij ESTO nu voor het eerst dit seizoen op een veilige plek staat.

De afstand tot de twaalfde plek (directe degradatie voor nummers 12, 13 en 14) is gekrompen van vijf naar twee punten omdat Legmeervogels met 0-2 won bij eerste periodewinnaar Alphia, dat op zijn beurt nu negende staat en dus nacompetitie om behoud moet spelen in plaats van promotie – mits dit de rangschikking blijft.

 

Nummer drie

DoCoS ontvangt komende zaterdag de nieuwe nummer drie EMM ’21, dat vanwege twee zeges deze week en vandaag op respectievelijk ESTO (inhaalwedstrijd) en de nieuwe hekkensluiter RVC ’31 zich weer in de top nestelde. Dat wordt een zware opgave want de uitwedstrijd in Roelofarendsveen verloor DoCoS met 6-0.

Karakteristieken

TAVV – DoCoS 2-1. 25. 0-1. Sjors Hermsen, 73. 1-1. Mitchel Klein (e.d.), 90. 2-1. Eric van der Hout.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Mitchel Klein, Kenneth Maaskant, Rowin Peet (67. Mohammed Gassama), Sjors Hermsen, Dylan Victory (85. Daan Hoogbruin), Tycho Douwes, Milan Flippo, Tygo Groen, Sipan Khalid, Martijn Guijt.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq