DoCoS druk bezig selectie te versterken

DoCoS is druk bezig de selectie te vernieuwen en te versterken. De komst van een vijftal nieuwe spelers is al toegezegd.

LEIDEN, 14 mei 2020 – De selectie van DoCoS onder leiding van hoofdtrainer Dennis Olman telt voor het nieuwe seizoen in ieder geval vijf nieuwe spelers. Coen Offerman, Floyd de Ridder, Roy Verplancke, Dylan Victory en Reaumur Waandels komen DoCoS, dat voor het vijfde seizoen start in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal in West II, versterken. De komende weken wordt bekend wie de selectie van DoCoS nog meer komen versterken.

Van de vijf nieuwelingen zijn er twee bekende gezichten. Floyd de Ridder (21) is een jongere broer van aanvaller Lars de Ridder en keert bij DoCoS terug na vijf jaren in de jeugd- en seniorenselectie van derde divisionist Ter Leede in Sassenheim. Floyd de Ridder speelde in de jeugd met DoCoS met leeftijdsgenoten als Danny Disseveld, Enno van Wieringen en Iljas Amine. De linksbenige Floyd de Ridder is inzetbaar als linksback en controlerende middenvelder.

Ook leeftijdsgenoot Roy Verplancke (21) keert terug naar DoCoS. Verplancke begon zijn voetbalopleiding bij DoCoS, speelde in de jeugd bij UVS, keerde terug bij DoCoS en nam in 2016 nadat hij met de toenmalige B1 (met onder meer Danny Disseveld) promotie naar de eerste klasse realiseerde, opnieuw afscheid voor een overstap naar Rijnsburgse Boys. Bij de tweede divisionist in Rijnsburg speelde Verplancke eerst in de hoogste jeugdselecite en daarna in de reserve-seniorenselectie. Verplancke is inzetbaar als voorhoedespeler en rechtsbuiten.

Nieuwe gezichten

Drie nieuwe gezichten komen DoCoS sowieso versterken. Reamur Waandels (29) is een ervaren linker centrale verdediger, die afkomstig is van derde klasser Aarlanderveen en heeft gespeeld voor de hoofdklassers Jordan Boys en Alphense Boys.

Doelman Coen Offerman (19) komt over van de Amsterdamse eersteklasser WVHEDW, de huidige club van oud-DoCoS-speler Rico Bouwmans. Offerman speelde vijftien seizoen bij de Amsterdamse blauwwitten en komt in Leiden studeren. Als doelman verdedigde Offerman afgelopen seizoen het doel van de WVHEDW-reserves in de reserve hoofdklasse.

Dylan Victory (24) is afkomstig van Voorschoten ’97 en speelde bij de groenwitten het afgelopen seizoen in het tweede elftal. Victory is inzetbaar als aanvallende en verdedigende middenvelder.

Verder maakt vanuit de jeugdopleiding van DoCoS een vijftal spelers de overstap naar de selectie van DoCoS: Tygo Groen, Ferroz Jummon, Isaac Kaijzel, Ruben de Vink en Jesse van Waveren. Tevens komt Lars Vijn terug van Sporting Leiden om de tweede selectie te versterken.

Vertrekkers

De komst van de nieuwe gezichten moet het vertrek compenseren van enkele spelers die stoppen of vertrekken: aanvoerder Danny Maaskant heeft aangegeven te stoppen met voetbal op het tweede klasseniveau. Tevens keert middenvelder en verdediger Robin Brasker na een seizoen terug naar RCL in Leiderdorp. Ook doelman Remco Neuteboom heeft vanwege een chronische blessure besloten te stoppen met keepen op selectieniveau.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq