DoCoS eerste keer tegen Valken ’68

DoCoS ontvangt zaterdag buurman Valken ’68 uit Valkenburg voor een derby die voor het eerst officieel op het programma staat.

Leiden, 9 november 2016 – DoCoS is zaterdag gastheer voor Valken ’68. Het duel tegen de buurman uit Valkenburg staat voor het eerst officieel op het programma. De Valkenburgers degradeerden afgelopen seizoen in de nacompetitie uit de 1e klasse en willen zo snel mogelijk terug. Valken ’68 stak dat niet onder stoelen of banken en afficheerde zich als de voornaamste kampioenskandidaat. Voorlopig staat Valken ’68 na het gelijkspel tegen hekkensluiter Kethel Spaland op een 7e plaats.

Valken ’68, qua teams de helft kleiner als vereniging dan DoCoS, had al ervaring in 1e en 2e klasse van het zaterdagvoetbal toen DoCoS in 2011 in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal debuteerde. In 2011 was Valken ’68 juist glorieus kampioen geworden in de derde klasse met 13 punten voorsprong op Kagia. Het optreden in de tweede klasse C leverde in het derde seizoen opnieuw een groot succes op: in 2014 werd Valken ’68 opnieuw kampioen. Valken ’68 veroverde de titel met 5 punten voorsprong op HVC ’10 uit Hoek van Holland. Opvallend: van dat seizoen in de 2e klasse C zijn behalve Valken ’68 en HVC ’10, dat ook promoveerde naar de 1e klasse en later weer afdaalde, verder alleen Sportclub Monster, VDL en Lyra nog over in de huidige 2e klasse C. Valken ’68 maakte in 2014 voor de tweede keer in zijn historie zijn opwachting in de eerste klasse. Dit keer hielden de Valkenburgers het twee seizoenen vol; het debuut in de 1e klasse in 2005 duurde een seizoen.

Voordeur of achterdeur

Na de degradatie in de nacompetitie, tegen BVCB van afgelopen zomer op een door donderregen overgoten avond, wil Valken ’68 zo snel mogelijk terug naar de 1e klasse. Trainer Arie van Duijn maakt geen geheim van de ambities van Valken ’68: door de voordeur of via de achterdeur moet dit seizoen de terugkeer naar de 1e klasse worden gerealiseerd. Het kampioenschap (de voordeur) lijkt na de nederlaag (2-1) bij koploper Te Werve, een paar weken geleden, ver weg. De ongenaakbare Rijswijkse koploper, die afgelopen zaterdag van UVS won, heeft twaalf punten voorsprong op Valken ’68.

De start in de tweede periode, afgelopen zaterdag, was voor Valken ’68 allerminst hoopgevend om succes te boeken via de achterdeur: winst van een periodetitel om via de nacompetitie te promoveren. Tegen hekkensluiter Kethel Spaland, dat de eerste 8 duels nul punten haalde, speelde Valken ’68 voor eigen publiek teleurstellend gelijk. Een ongetwijfeld getergd Valken ’68 komt daarom op bezoek bij DoCoS in een poging om het tij te keren.

DoCoS op zijn beurt heeft als promovendus de doelstelling om zich dit seizoen te handhaven in de 2e klasse. Voorlopig heeft DoCoS met een mooie derde plaats op de ranglijst ruime afstand van de onderste regionen genomen. De achtervolgers zitten DoCoS dicht op de hielen, zoals Valken ’68 dat op de 7e plaats slechts vier punten achterstand heeft op DoCoS.

De eerste officiele ontmoeting tussen DoCoS en Valken ’68 belooft daarom zaterdag een interessante derby te worden in dat wat voorlopig de subtop van de tweede klasse C is.

DoCoS-Valken ’68 begint zaterdag 12 november om 14.30 uur op het terrein van DoCoS aan de Haagse Schouwweg in Leiden.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq