DoCoS gaat voor het milieu met pilot eco-glazen

In Leiden gaat de gemeente het gebruik van plastic producten voor eenmalig gebruik tegen en beperkt zo tegelijkertijd de hoeveelheid zwerfafval. Een eerste stap hierin is het verplichte gebruik van eco-glazen met statiegeld tijdens Leidens Ontzet 2019. Gelukkig zien steeds meer maatschappelijke partijen dat we dit als stad samen moeten aanpakken.

Zo ook voetbalvereniging DoCoS. Daar gaat men aan de slag met een pilot met eco-glazen om zo hun steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Het doel is alle plastic uit te bannen

Bij DoCoS heeft Erik Diks van voorzitter Jasper van Marwijk de opdracht gekregen een case uit te werken en op te starten. Erik: “Tijdens de Sportpunt71-bijeenkomst in april heeft wethouder Yvonne van Delft een presentatie gehouden over de eco-glazen. De club en het bestuur zijn enthousiast geworden. We willen graag het goede voorbeeld geven. Iedereen binnen de vereniging is zich ervan bewust dat we iets moeten doen. Uiteindelijk is het doel alles wat plastic is uit te bannen, dus ook de bakjes et cetera.”

Ondersteuning

DoCoS doet dit niet alleen, maar krijgt ondersteuning van een speciale werkgroep die in het leven is geroepen door de gemeente. Zo krijgt de club ondersteuning bij alle zaken waar ze tegenaan lopen, zoals de kosten en het werken met statiegeld, en mogelijkerwijs nog tegenaan gaan lopen. Erik: “DoCoS zit nu in de tweede fase. Ik verwacht dat wij de eco-glazen met de start van het nieuwe seizoen mogen introduceren bij de evenementen die we houden op de club. Een mooi moment zou het Haring & Wittebrood-toernooi zijn dat jaarlijks in september gehouden wordt. Kunnen we bij DoCoS alvast ‘voorproeven’, voor de introductie van de eco-glazen bij 2 en 3 oktober.”

(bron: Stadskrant Leiden, 5 september 2019)

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq