DoCoS gastheer voor Lugdunum in stadsderby

DoCoS is zaterdag gastheer van Lugdunum. In de Leidse stadsderby tegen de nummer twee op de ranglijst staat DoCoS voor de opgave de punten in eigen huis te houden.

LEIDEN, 14 februari 2018 – DoCoS speelt zaterdag zijn derde Leidse stadsderby van het seizoen. Voor eigen publiek komt Lugdunum op bezoek. DoCoS staat voor de opgave om de punten in eigen huis te houden tegen de stadgenoot en nummer twee van de ranglijst. Bovendien vormt de derby de kans om de 2-1 uit-nederlaag goed te maken.

DoCoS en Lugdunum troffen elkaar in het begin van de competitie in de Kikkerpolder. Toen verloor DoCoS met 2-1 na een vooral matige eerste helft. Lugdunum kwam daarna in een flow terecht en veroverde de eerste periodetitel, een fraai succes voor de promovendus. DoCoS daarentegen zakte naar beneden en bevindt op plek 12, een klassering die aan het einde van het seizoen nacompetitie om klassebehoud.

(Doel)puntenverschillen

Lugdunum komt als nummer twee van de ranglijst naar DoCoS maar heeft na een matige tweede periode koploper Die Haghe uit het oog verloren. Het verschil tussen Lugdunum en DoCoS is dus groot, tien plaatsen (plek 2 om plek 12) terwijl het puntenverschil elf punten bedraag (27 om 16 punten). Het opvallende is dat de doelcijfers van beide ploegen juist een minimaal verschil laten zien. Aanvallend scoorden DoCoS en Lugdunum allebei 27 doelpunten. Het verschil zit ‘m in de defensieve kracht, maar dat verschil is ook gering: DoCoS heeft 23 tegendoelpunten en Lugdunum 21 tegendoelpunten. Qua doelpunten betekenen twee tegentreffers minder een verschil van elf punten en tien plaatsen op de ranglijst.

Lugdunum won afgelopen zaterdag met 2-1 van Nieuwkoop en had dat vooral aan doelman Kevin Wassenaar (ooit jeugdtrainer bij DoCoS) te danken. Wassenaar stopte vlak voor tijd de penalty voor de gelijkmaker van Nieuwkoop, dat twee weken daarvoor met 2-3 van DoCoS verloor. Lugdunum miste tegen Nieuwkoop een groot aantal spelers vanwege blessures, waaronder Tim de Cler. De vraag is of deze spelers er zaterdag in de stadsderby bij zijn of dat zij mikken op een heroptreden na de krokusstop van de competitie.

Nacompetitie om promotie

Voor Lugdunum staat er in de derby behalve de eer weinig op het spel. De groenwitten uit de Kikkerpolder zijn al verzekerd van de nacompetitie en hebben er dus vooral belang bij om dan topfit te zijn om de kans voor promotie naar de eerste klasse te realiseren. DoCoS op zijn beurt kan de punten juist goed gebruiken na het gelijkspel van afgelopen zaterdag (2-2) bij DSO. DoCoS zakte daardoor, mede door de winst van RCL, naar plek 12. De resultaten tegen Lugdunum zijn voor DoCoS in thuiswedstrijden wisselend: DoCoS verloor in 2015 met 2-3 van Lugdunum en in 2012 won DoCoS met 6-1, in beide gevallen in de derde klasse. Het wordt dus sowieso een historische wedstrijd want voor het eerst treffen DoCoS en Lugdunum elkaar in de tweede klasse op het veld van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg.

Aftrap

De Leidse stadsderby DoCoS-Lugdunum begint zaterdag om 14.30 uur op het terrein van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq