DoCoS gedeeld koploper

DoCoS is na de uitstekende zege op DWO en het verlies van koploper BSC ’68 gedeeld koploper samen met Koudekerk, Kagia en BSC ’68.

LEIDEN, 28 november 2015 – DoCoS heeft de thuiswedstrijd tegen het sterke DWO op uitstekende wijze naar zich toegetrokken. Een prima eerste helft, afgesloten met twee doelpunten in blessuretijd, werd gevolgd door een tweede bedrijf waarin DoCoS geen kansen weggaf aan de bezoekers uit Zoetermeer. Eindstand: 2-0.

De uitgangsposities voor de thuiswedstrijd van DoCoS tegen DWO, de kampioen van twee jaar geleden die na eenjarig verblijf in de 2e klasse is teruggekeerd, waren helder: zelf winnen en dan hopen dat koploper BSC ’68 bij Kagia in het stof zou bijten. DoCoS begon voortvarend, speelde scherp, zat er bovenop en gunde de goedspelende tegenstander weinig tot geen ruimte. DWO wenste niet zo maar te buigen, zocht waar het kon de weg naar voren want als de Zoetermeerders wat willen in de competitie moesten ze vandaag winnen. Zo ontspon zich een scherp gespeelde duel waarin de beste kansen absoluut voor DoCoS waren.

In de eerste tien minuten dook Sven Ravensbergen al twee keer vrij op voor de DWO-doelman. Daarna probeerde DoCoS het met afstandsschoten van Nils Slingerland en Melvin Zweinstra. DWO wilde wel, maar slaagde er niet in een bres te slaan in de DoCoS-defensie, zodat doelman Mitchel van Abswoude weinig tot niets te doen had.

Het spektakel in het eerste bedrijf werd bewaard voor de laatste vijftien minuten. Eerst besloot Mitchel Klein een goede loop- en combinatieactie met een schot van de bal laag in de hoek, maar de doelman van de gasten redde ten koste van een hoekschop. Vervolgens was Sven Ravensbergen, vrijgelopen bij de tweede paal, dicht bij de openingstreffer na een prima hoekschop van Slingerland. Kort daarop leek Slingerland te scoren uit een afstandsschot, maar de bal werd door de DWO-goalie gekeerd. In de rebound leek Ravensbergen te scoren maar bracht een van de Zoetermeerse verdedigers net voor de lijn redding. En daarna had Tim Gonlag de bal voor het inttikken na een uitstekende voorzet vanaf de rechterkant van Michael van Voorthuijzen die door iedereen werd gemist. Helaas ging de bal over.

Genadeslag in blessuretijd

DoCoS leek met een dubbelblankstand te moeten gaan rusten, maar sloeg toch nog toe in blessuretijd en hoe! Uit een aanval opgezet door Mitchel Klein leek Tim Gonlag te scoren, de bal werd toch gekeerd waarna Chris van Empel in de rebound alsnog toesloeg: 1-0. En omdat er paar keer voor blessures gestopt was, werden er drie minuten bijgeteld. In die derde minuut kwam de bal vanaf rechts voor de voeten van invaller Erik van der Pot. Die kapte zich op ruim twintig meter van het doel knap vrij en schoot de bal op schitterende wijze in de linkerbovenhoek: 2-0, tevens de ruststand.

Die twee doelpunten in blessuretijd van de eerste helft waren eigenlijk de nekslag voor DWO. De gasten probeerden de bakens in de tweede helft te verzetten, maar stuitte op een hechte DoCoS-ploeg die geen kansen weggaf. Zelf kreeg DoCoS, in de af en toe door hagelbuien geteisterde tweede helft, nog een paar goede mogelijkheden de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar een derde treffer bleef uit.

Gedeeld koploper

DoCoS won zelf van DWO (2-0) en mocht constateren dat koploper BSC ’68 met 3-0 ten onder ging bij Kagia. Daardoor wordt DoCoS gedeeld koploper, samen met Koudekerk, Kagia en BSC ’68, terwijl Lugdunum op drie punten volgt. Op doelsaldo is Koudekerk, dat met 6-2 van WDS won, eerste en staat DoCoS tweede. Komende zaterdag speelt DoCoS bij WDS, dat dus bij Koudekerk verloor, in Driebruggen.

Karakteristieken DoCoS – DWO 2-0 (2-0). 47. Chris van Empel 1-0, 48. Erik van der Pot 2-0.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Tim Gonlag, Danny Maaskant, Rowin Peet, Joshua Overvliet, Melvin Zweinstra (42. Erik van der Pot), Sven Ravensbergen, Mitchel Klein (89. Zoey de Jong), Chris van Empel en Nils Slingerland (80. Rob van Noort).

De line up van DoCoS-DWO:

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq