DoCoS geeft winst na rust uit handen

DoCoS heeft bij Sportclub Monster een zekere overwinning bij rust (0-2) in de tweede helft uit handen gegeven: 2-2 eindstand.

Monster, 5 november 2016 – DoCoS leek bij rust de winst binnen te hebben, maar verslikte zich na de pauze in een gretig en fel Sportclub Monster. De zekere overwinning bij rust (0-2 voorsprong) werd uit handen gegeven door een matig eerste kwartier na de pauze. In de slotfase had zowel DoCoS als Sportclub Monster kansen op de winst, maar uiteindelijk stokte de teller bij gelijkspel (2-2).

DoCoS controleerde in de eerste helft het duel bij Sportclub Monster. Een snel verworven voorsprong hielp daarbij. Matig uitverdedigen van Monster werd door Nils Slingerland afgestraft, de spits kapte zich vervolgens vrij en gaf een prima voorzet waarna Chris van Empel 0-1 op het bord zette. Daarna controleerde DoCoS het duel en was Sportclub Monster onmachtig. Het overwicht werd pas vlak voor rust in de cijfers uitgedrukt. Middenvelder Simon Jouby werd onreglementair van de bal gezet in het strafschopgebied. Penalty besliste de scheidsrechter. Aanvoerder Danny Maaskant maakte geen fout en schoot de bal onberispelijk in het doel: 0-2.

Zwak uit de kleedkamer

DoCoS werd in het eerste kwartier na rust overdonderd door de thuisclub die in een soort-alles-of-niets-offensief op zoek ging naar doelpunten. Binnen een minuut was het al raak en het was eigenlijk een wonder dat het een kwartier duurde voordat de gelijkmaker viel.

Pas daarna begon DoCoS weer het heft in handen te nemen. En drie keer was DoCoS dicht bij een nieuwe voorsprong. Chris van Empel zag een kopbal via de vingertoppen van de Monster-doelman en de lat over gaan. Nils Slingerland en Rowin Peet schoten in goede positie de bal tegen de keeper en over het Monster-doel.

In de slotfase gingen DoCoS en Sportclub Monster op zoek naar de winnende treffer. Verdedigend kwam DoCoS bijna voeten en benen te kort om de thuisclub van scoren af te houden. Aanvallend kreeg Sven Ravensbergen, na een prima actie, een allerbeste kans maar de middenvelder schoot de bal in vrije positie langs het doel. Ook invaller Melvin van Gent was dicht bij de winnende treffer maar de bal ging uit zijn schot voorlangs het doel van de thuisclub.

Derde plaats

DoCoS blijft door het gelijkspel bij Sportclub Monster op de derde plaats omdat ook de naaste achtervolgers HVC ’10 (3-3 tegen RCL) en CWO gelijkspeelden. Komende zaterdag speelt DoCoS thuis in de derby tegen titelfavoriet Valken ’68 dat verraste met een gelijkspel tegen hekkensluiter Kethel Spaland.

Karakteristieken Sportclub Monster – DoCoS 2-2 (0-2) 12. Chris van Empel 0-1, 41. Danny Maaskant 0-2 (p.), 47. Steve Hogervorst 1-2, 60. Ersin Korkmaz 2-2.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuijzen, Tim Gonlag (46. Rico Bouwmans), Danny Maaskant, Rowin Peet, Joshua Overvliet, Simon Jouby, Sven Ravensbergen, Roy Elkerbout (66. Melvin van Gent), Chris van Empel, Nils Slingerland (77. Daan Hoogbruin).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq