DoCoS geeft zege uit handen

DoCoS heeft in de thuiswedstrijd tegen Gouda na een vroege 2-0 voorsprong genoegen moeten nemen met een gelijkspel (2-2).

DoCoS begon de thuiswedstrijd tegen Gouda overdonderend. Binnen zeven minuten stond er 2-0 op het scorebord. Gouda speelde vervolgens alles-of-niets, bracht DoCoS in problemen maar haalde zijn gelijkspel pas binnen nadat doelman Mitchel van Abswoude met een rode kaart van het veld was verdwenen. Door het gelijkspel verzuimde DoCoS te profiteren van de nederlagen van Kagia en WDS en blijven de Leidenaren op de 6e plaats. Omdat de verschillen tussen de nummer 5 en de onderste regionen klein blijven, blijft omkijken ook geboden omdat de afstand tot Gouda, dat op een promotie-degradatieplaats staat, 8 punten blijft.

Fantastische opening

In de openingsfase overdonderde DoCoS tegenstander Gouda en de ruim 60 toeschouwers, die de koude wind trotseerden en zich konden verwarmen aan twee Leidse doelpunten in zeven minuten. Goed storen door de aanvallers van DoCoS van de Goudse aanvalsopbouw zorgde voor zoveel verwarring bij de gasten dat Mitchel Klein de bal in de 5e minuut van ruim 25 meter op een prachtige wijze in het doel kon schieten: 1-0. Gouda in verwarring en daar profiteerde een fel storend DoCoS binnen twee minuten nogmaals van. Sven Ravensbergen legde de bal uitstekend terug op de zestien meter waar aanvoerder Wim de Bolster de bal met een laag zoevend schot in de linkerhoek schoot: 2-0.

Danny Boers redt op de lijn

Het was uiteraard nog te vroeg in de wedstrijd om te concluderen dat de strijd was gestreden. Integendeel Gouda ging een soort van va-banque-voetbal spelen en zette DoCoS stevig onder druk. De gasten kregen ook diverse kansen, vooral via hun linkerspits die diverse keren in vrije positie mocht en kon uithalen, maar telkens doelman Mitchel van Abswoude op zijn weg vond. Een keer was dat niet het geval en toen bracht Danny Boers op de lijn redding.

Op zijn beurt slaagde DoCoS er niet in om zich goed onder de druk van Gouda uit te voetballen. De 2-0 voorsprong gaf geen rust om goed en verzorgd aanvalsspel op de mat te leggen. Goede kansen om de voorsprong te vergroten bleven uit. DoCoS kwam niet verder dan twee ongevaarlijke afstandsschoten van Chris van Empel en Mitchel Klein.

Buitenspeldoelpunt

DoCoS leek heel even kort na de rust de wedstrijd te beslissen maar het doelpunt van Mitchel Klein, na een mooie vrije trap van Erik van der Pot, werd wegens buitenspel afgekeurd. Gouda hield daardoor hoop en ging met veel inzet en vechtlust op zoek naar mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen. DoCoS werd teruggedrongen en moest het van de uitbraken hebben, maar ging daar niet voldoende effectief mee om.

De wankele patstelling werd in de 69e minuut doorbroken. Gouda profiteerde van wankelmoedig ingrijpen in de defensie van DoCoS en bracht de 2-1 op het scorebord. In de verwarring na de aansluitingstreffer – haast en geen haast om het spel te hervatten – kreeg doelman Mitchel van Abswoude de rode kaart te zien.

DoCoS moest daardoor met tien man verder. Echt goed uitgespeelde kansen wist Gouda zich in de man-meer-situatie niet te creëren. De beste kans was voor DoCoS-aanvoerder Wim de Bolster die bij een van de weinige counters alleen op de Goudse doelman afging, maar de bal over het doel schoot. Gouda probeerde het met afstandsschoten en had met een boogschot vanuit de mêlee geschoten buiten de zestien meter in de 83e minuut zowaar succes. Buiten bereik van invaller-doelman Rick Diks viel de bal onder de lat in het doel. Gouda probeerde daarna door te drukken maar kon het tiental van DoCoS niet echt verontrusten.

DoCoS blijft op 6e plaats

DoCoS verzuimt door het uit handen geven van de winst om ten koste van WDS naar de 5e plaats te stijgen. DoCoS blijft op de 6e plaats, ook omdat Kagia verloor van Floreant, een van de titelfavorieten die volgende week bij DoCoS te gast is.

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Overvliet, Bouwmans, Boers, Peet, De Jong (43. Van der Linden), Schiebroek (30. Van der Pot), Ravensbergen (71. Diks), Van Empel, Klein.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq