DoCoS: herstart met stadsderby bij Lugdunum

DoCoS start – mits de weergoden meewerken – de tweede competitiehelft met de stadsderby bij Lugdunum.

LEIDEN, 20 januari 2016 – DoCoS begint als nummer 1 de hervatting van de competitie na de winterstop met de stadsderby bij Lugdunum. Op het gras in de Kikkerpolder verdedigt DoCoS zijn koppositie, die wordt gedeeld met Kagia en BSC ’68, tegen Lugdunum dat drie punten achterstand heeft. Daarmee is Lugdunum-DoCoS direct een mooi affiche voor de start van wat de Duitsers noemen ‘de terugronde’.

De stadsderby bij Lugdunum wordt de derde officiele ontmoeting in dit seizoen. De eerste, voor eigen publiek, verloor DoCoS met 2-3 na een 2-0 voorsprong. De grote kwelgeest voor DoCoS was toen oud-prof en voormalig international Tim de Cler. Die nam drie doelpunten voor zijn rekening, inclusief de beslissende strafschop in de laatste minuut. Twee maanden geleden troffen beide ploegen elkaar bij Lugdunum. Toen werd het ook 2-3 in de bekercompetitie. DoCoS speelde toen een prima eerste helft (0-3 voorsprong) maar Lugdunum kwam in de slotfase met twee treffers nog dichtbij. De inzet voor komende zaterdag in de stadsderby is duidelijk. Beide ploegen willen goed starten aan de tweede seizoenshelft. Bovendien is de inzet niet alleen een plek behouden in de kop van de ranglijst. Beide ploegen zijn ook in de race voor de strijd om de tweede periode.

Grote vraag is natuurlijk hoe beide ploegen uit de winterstop komen. De laatste officiële wedstrijd speelde DoCoS op 15 december in de beker tegen HOVDJSCR die na een dubbelblank eindstand op strafschoppen werd verloren. Lugdunum sloot de eerste competitiehelft op 12 december af met een 3-0 zege voor eigen publiek tegen Oegstgeest.

Debuut tegen Lugdunum

Het is het tweede seizoen dat DoCoS en Lugdunum elkaar in de zaterdagcompetitie treffen. In september 2013 debuteerde promendus DoCoS in de derde klasse bij Lugdunum met een 1-1 gelijkspel. Thuis won DoCoS met 6-1 van de Leidse stadgenoot die dat seizoen besloot met degradatie naar de vierde klasse. Lugdunum keerde na een seizoen afwezigheid terug in de derde klasse en doet dat uitstekend door als debutant zich in de top-zes te nestelen.

Aanvang van de stadsderby in de Kikkerpolder is zaterdag 23 januari 2016 om 14.30 uur.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq