DoCoS hervat bij hekkensluiter TAVV

DoCoS hervat de competitie met een uitwedstrijd bij hekkensluiter TAVV in Ter Aar.

LEIDEN, 16 januari 2019 – DoCoS hervat de competitie met een uitwedstrijd bij hekkensluiter TAVV. Deze eerste wedstrijd na de winterstop is tegelijk de dertiende competitiewedstrijd en daarmee het laatste duel van de eerste seizoenshelft. Voor beide ploegen is de inzet: winnen en de drie punten pakken.

DoCoS kan de punten in de spannende tweede klasse goed gebruiken. DoCoS heeft slechts een punt voorsprong op de ploegen die gedeeld twaalfde staan, te weten Valken ’68 en SVC ’08. Winnen in Ter Aar betekent dat DoCoS afstand houdt tot de gevarenzone. Het zal voor DoCoS echter geen gemakkelijke opgave worden in Ter Aar. De thuisclub aast op een overwinning om het gat tussen rechtstreeks degraderen en de nacompetitieplekken kleiner te maken. Dat kan alleen door tegen DoCoS te winnen om zo de spirit te pakken voor een goed vervolg in de komende weken. TAVV staat acht punten achter op nummer voorlaatst Berkel en negen punten op Valken ’68 en SVC ’08. TAVV verloor de laatste zes competitiewedstrijden, terwijl de blauwwitten uitstekend begonnen aan de competitie: het eerste duel van het seizoen betekende een overwinning voor eigen publiek tegen titelfavoriet Te Werve. Dat blijkt achteraf de enige zege, want daarna speelde TAVV nog twee keer gelijk: thuis tegen HVC ’10 en uit tegen VELO. TAVV komt ook gesterkt uit de winterstop. Een groot deel van de geblesseerde spelers is hersteld en inzetbaar tegen DoCoS.

Nog nooit gewonnen

DoCoS en TAVV wonnen hun laatste duel in de winterstop. DoCoS speelde afgelopen zaterdag, na terugkeer van een zonnig trainingskamp in Barcelona, een oefenwedstrijd bij derdeklasser Verburch in Poeldijk. Dat duel leverde een 0-1 zege op door een doelpunt van Lars de Ridder. TAVV proefde afgelopen dinsdag het zoet van de overwinning door een 1-3 zege bij zondag derdeklasser Sporting Leiden.

DoCoS trof TAVV tot nog toe twee keer in competitieverband, beide keren in het vorige seizoen toen beide ploegen lang streden om de nacompetitieplekken te ontlopen. DoCoS won nog nooit van TAVV. DoCoS speelde voor eigen publiek gelijk (0-0) en verloor in Ter Aar onder koude omstandigheden met 2-1. In beide wedstrijden had DoCoS te veel moeite met de inzet en strijdlust van TAVV om de drie punten te pakken.

Aftrap

De aftrap voor TAVV-DoCoS is zaterdag 19 januari 2019 om 14.30 uur op het sportpark van TAVV, Sportpark Aardam West aan de Hoogerheijdestraat in Ter Aar.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq