DoCoS hervat competitie in Hoek van Holland

DoCoS hervat de competitie met een uitwedstrijd bij HVC ’10 in Hoek van Holland. De inzet: het realiseren van behoud van het 2e klasserschap.

LEIDEN, 25 januari 2020 – DoCoS hervat vandaag de competitie met de dertiende wedstrijd van het seizoen. Uit in Hoek van Holland sluit DoCoS de eerste seizoenshelft af tegen HVC’10. Als hekkensluiter staat DoCoS voor de opgave om in de resterende veertien wedstrijden, te beginnen in Hoek van Holland, het behoud van het tweedeklasserschap te realiseren en dus in ieder geval de laatste plaats te verlaten.

DoCoS gaat in Hoek van Holland proberen aan te sluiten bij het bemoedigende gelijkspel tegen Berkel waarmee het qua prestaties teleurstellende 2019 werd afgesloten. HVC ’10 is een onberekenbare tegenstander die houdt van doelpuntrijke wedstrijden. Voor de Hoek van Hollanders is het heel gewoon dat er een vijftal doelpunten per wedstrijden te noteren zijn. Soms pakt dat voor HVC ’10 slecht uit, bij voorbeeld in de thuiswedstrijden tegen Kagia (2-5) en Van Nispen (2-3). Maar evenzo goed pakt dat uitstekend uit, zoals in de laatste twee wedstrijden van december bij RCL (4-1 zege) en tegen Wateringse Veld (6-1 winst). HVC ’10 hoopt door van DoCoS te winnen definitief afstand te nemen van de onderste regionen.

Lijfsbehoud

De opgave voor DoCoS, te beginnen in Hoek van Holland, is helder. In de resterende veertien wedstrijden gaat DoCoS op zoek naar lijfsbehoud. In de eerste plaats moeten er voldoende punten worden gehaald om de laatste plaats, die rechtstreekse degradatie betekent, te verlaten. De achterstand op Van Nispen bedraagt vier punten en het zou mooi zijn als dat gaatje halverwege de competitie verder verkleind is.

Winterstop

DoCoS heeft de winterstop gebruikt om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de hervatting van de competitie. DoCoS ging op trainingskamp in Gelderland en speelde vervolgens drie oefenwedstrijden. Bij hoofdklasser RKAVV speelde DoCoS een verdienstelijke wedstrijd die eindigde in 6-0. Vervolgens werd er met duidelijke cijfers (4-0, doelpunten Martijn Guijt (3x) en Sandjai Gajadien) gewonnen bij TAVV, de koploper in de derde klasse die vorig seizoen uit de tweede klasse degradeerde. Vorige week sloot DoCoS af met een 4-0 nederlaag bij eersteklasser Forum Sport. Tijdens de winterstop werd bovendien bekend dat de samenwerking met hoofdtrainer Dennis Olman is verlengd.

Aftrap

De aftrap van het duel van nummer veertien DoCoS en nummer zeven HVC ’10, de hekkensluiter van het linkerrijtje, is zaterdag om 14.30 op het HVC-sportpark aan de Rondgang in Hoek van Holland. De thuisclub organiseert na afloop een derde helft in Après-ski-stijl.

Het tweede selectie-elftal van DoCoS hervat de competitie vandaag om 16.15 uur met een uitwedstrijd bij Quick Boys 4.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq