DoCoS hervat met zege op TAVV

LEIDEN – DoCoS is de herstart na de winterstop begonnen met een belangrijke 1-0 zege op TAVV. Matchwinnaar was Mark Kaptein die op aangeven van Max Arnoldus een mooie aanval in een sterke eerste helft van Leidse zijde afrondde. In de tweede helft bleef het tot de slotseconden spannend maar de DoCoS-defensie onder leiding van een uitblinkende doelman Mark van Zonneveld gaf geen krimp.

DoCoS (nummer 13 in de stand) hervatte de competitie in de derde klasse A met een thuiswedstrijd tegen de nummer vijf op de ranglijst, TAVV uit Ter Aar dat vorig jaar evenals DoCoS degradeerde van de tweede naar de derde klasse. Onder leiding van de nieuwe trainer Dennis Olman – die in de winterstop als vervanger van Edwin Vurens aantrad – begon DoCoS voortreffelijk. In het eerste kwartier was DoCoS heer en meester, kreeg kansen via Martijn Guijt (twee keer) en Max Arnoldus maar volgde er geen beloning.

Open kans

Het aanvallende spel van DoCoS was niet zonder risico. Na een eerste waarschuwing toen de bezoekers via een snelle uitval gevaarlijk voor het Leidse doel kwamen en Mike Filippo op het nippertje redde, was het kort daarna bibberen en beven. Ahmed Sharief kreeg recht voor het doel, volkomen vrijgelaten de bal, en had de hoek voor het uitzoeken. De laag ingeschoten bal werd op voortreffelijke wijze door doelman Mark van Zonneveld gestopt. Een open kans voor de bezoekers die net zo goed een Ter Aarse voorsprong had kunnen zijn!

Knap doelpunt

DoCoS was minder dominant dan in de openingsfase maar bleef de betere voetballende ploeg. Nadat Martijn Guijt en Chris van Empel een mooie kans te mooi wilde benutten, waardoor het niets opleverde, volgde kort daarna toch de Leidse voorsprong. Max Arnoldus gaf een prima pass op de inlopende Mark Kaptein die half struikelend vervolgens de bal op fraaie wijze in het doel schoot: 1-0, een mooie treffer en een verdiende Leidse voorsprong.

Doelman

DoCoS ontsnapte enkele minuten later aan de gelijkmaker. Yoeri Bakker schoot de bal vanaf afstand fraai op doel maar doelman Mark van Zonneveld stopte de hoog ingeschoten bal bekwaam. DoCoS ging daardoor met een krappe voorsprong, ook omdat een schotpoging van Quendrim Gashi geen treffer opleverde, de rust in.

Defensie

In de tweede helft waren de bezoekers de dominante ploeg. DoCoS werd teruggedrongen op eigen helft, maar kwam niet echt in problemen. TAVV probeerde het vooral met hoge en verre ballen, in de hoop dat die goed zouden vallen voor hun aanvallers. De Leidse defensie, die voetballend van achteruit op bleef bouwen, liet onder leiding van doelman Mark van Zonneveld geen steken vallen.

Afmaken

DoCoS maakte er tot de laatste seconde een spannende wedstrijd van en had dat aan zichzelf te wijten. In de uitbraak kreeg DoCoS twee keer een dot van een mogelijkheid om het duel te beslissen. Tot twee keer werd Chris van Empel op maat bediend door Lars de Ridder maar in de afronding stond het vizier van de Leidse topscorer niet op scherp. Gelukkig voor DoCoS zonder negatieve gevolgen want omdat de bezoekers het net evenmin wisten te vinden, kon Leids’ roodwit juichend het veld verlaten.

Lugdunum

DoCoS komt door de overwinning op TAVV op gelijke hoogte met stadgenoot Lugdunum dat vandaag met 2-0 verloor bij BSC ’68. Op doelsaldo – vooral door het hoge aantal tegentreffers - blijft DoCoS op de dertiende plaats, een plek die aan het einde van het seizoen directe degradatie betekent. De achterstand op de veilige negende plek is teruggebracht tot zeven punten. Komende zaterdag sluit DoCoS de eerste seizoenshelft af met een uitwedstrijd bij ASC in Oegstgeest dat met zeventien punten op de achtste plaats staat.

Karakteristieken

DoCoS – TAVV 1-0 (1-0). 33’ 1-0. Mark Kaptein.

Opstelling: Mark van Zonneveld, Sjors Hermsen (46. Tycho Douwes), Michael van Voorthuizen, Mike Filippo, Enno van Wieringen (68. Iljes Amine), Max Arnoldus (79. Kenneth Maaskant), Quendrim Gashi, Johan van Schie, Mark Kaptein (79. Roy Verplancke), Martijn Guijt (68. Lars de Ridder), Chris van Empel.

 

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq