DoCoS hervat thuis tegen HVC '10

DoCoS speelt twee keer thuis, volgende week zaterdag de stadsderby tegen UVS, komende zaterdag is HVC ’10 uit Hoek van Holland te gast aan de Haagsche Schouwweg.

LEIDEN, 15 november 2018 – DoCoS hervat de competitie met een thuiswedstrijd tegen HVC ’10. De bezoekers uit Hoek van Holland speelden twee weken geleden voor eigen publiek gelijk tegen koploper UVS en zagen hun kans op de eerste periodetitel daarmee vrijwel in rook opgaan. DoCoS staat tegen HVC ’10 voor de uitdaging om na drie duels die slechts een punt opleverde weer een resultaat te halen.

DoCoS verloor twee weken geleden onnodig bij Te Werve en zakte daardoor naar het rechterrijtje van de ranglijst. Om de aansluiting met het linkerrijtje te behouden en de afstand tot de onderste plekken te vergroten, zou een zege van DoCoS tegen HVC ’10 het mooiste zijn. Eenvoudig wordt dat niet want in de thuiswedstrijden tegen de ploeg uit Hoek van Holland waren de krachtsverschillen altijd minimaal. Afgelopen seizoen haalde DoCoS ternauwernood een gelijkspel (2-2) binnen, twee seizoenen geleden won DoCoS op het nippertje in de slotfase met 3-2 van de fysiek sterke ploeg uit Hoek van Holland.

Linker- of rechterrijtje

De afstand op de ranglijst tussen DoCoS en HVC ’10 bedraagt vier punten. DoCoS staat 9e met 8 punten, terwijl HVC ’10 op de vijfde plaats staat met 12 punten. De thuiswedstrijd tegen HVC ’10 is de eerste van twee achtereenvolgende thuiswedstrijden tegen ploegen die hoger dan DoCoS op de ranglijst staan. Volgende week zaterdag komt namelijk koploper en stadgenoot UVS op bezoek. De duels tegen HVC ’10 en UVS lijken bepalend voor de vraag of DoCoS in het linkerrijtje een rol van betekenis kan spelen of met een meer bescheiden rol in de competitie genoegen moet nemen.

Het duel tussen DoCoS en HVC ’10 begint zaterdag om 14.30 uur op het sportpark van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq