DoCoS hervat zaterdagmiddag kwartfinale tegen Lugdunum

DoCoS hervat zaterdag de Leidse stadsderby tegen Lugdunum met als inzet een ticket voor de halve finale van de nacompetitie.

LEIDEN, 6 juni 2019 – DoCoS is zaterdagmiddag opnieuw gastheer voor de honderdjarige stadgenoot Lugdunum. Inzet van het tweede bedrijf van deze Leidse stadsderby in de nacompetitie om behoud van het tweede klasserschap is een plek in de halve finale van de nacompetitie. DoCoS strijdt voor behoud van het tweedeklasserschap, terwijl Lugdunum als periodewinnaar uit de derde klasse vecht voor een snelle terugkeer naar de tweede klasse. DoCoS begint na de gestaakte wedstrijd van afgelopen dinsdag met een 2-1 voorsprong met nog 25 minuten en 2 minuten blessuretijd op de klok.

Dinsdagavond was het er op of er onder voor DoCoS in de strijd om in de tweede klasse te blijven. DoCoS was goed op weg toen het duel tegen stadgenoot Lugdunum na 65 minuten spelen gestaakt werd vanwege het hevige onweer bij een stand van 2-1. Lars de Ridder had door twee rake treffers DoCoS voor rust op voorsprong gezet, maar helaas voorkwam het slechte weer dat de derby, die 500 toeschouwers trok, tot een regulier einde kon komen.

De KNVB besliste dat het restant van deze kwartfinale in de nacompetitie moet worden uitgespeeld op Pinksterzaterdag, aftrap 14.30 uur. Zowel bij DoCoS als bij Lugdunum mag een speler, die afgelopen dinsdag werd gewisseld zaterdag niet meedoen: Mitchel Klein bij DoCoS en Marouan Boukhidous bij Lugdunum. Beide clubs mogen overigens andere spelers zaterdag laten spelen dan de spelers die op het veld stonden afgelopen dinsdag toen de wedstrijd werd gestaakt.

Er op of er onder

Voor DoCoS wordt het zaterdagmiddag dus opnieuw er op of er onder. DoCoS begint met een voorsprong van 2-1 maar zal ongetwijfeld te maken krijgen met een alles-of-niets-spelend Lugdunum dat in het resterende kleine half uur met een frisse start zal proberen de afgelopen dinsdag opgelopen achterstand te repareren. Wanneer er zaterdag geen geldig doelpunt wordt gemaakt, is DoCoS winnaar en gaat door naar de halve finale. Wordt het gelijk dan moet er worden verlengd met twee keer een kwartier. Wanneer het dan nog gelijk is, moeten strafschoppen de beslissing brengen. Het betekent dat de bezoekers van Lugdunum sowieso een doelpunt moeten maken om alsnog in aanmerking te komen voor de halve finale van de nacompetitie.

Hervatting

De hervatting van de gestaakte stadsderby tussen DoCoS en Lugdunum met als inzet een plek in de halve finale van de nacompetitie om een ticket voor de tweede klasse is zaterdag 8 juni om 14.30 uur op het sportpark van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg in Leiden.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq