DoCoS houdt defensie gesloten en pakt punt tegen Berkel

DoCoS heeft 2019 afgesloten met een dubbelblanke puntendeling tegen Berkel. Het gat met de nacompetitieplek is daardoor met een punt verkleind tot vier punten.

LEIDEN, 14 december 2019 – DoCoS heeft de laatste wedstrijd van 2019 afgesloten met een dubbelblanke puntendeling tegen Berkel. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, DoCoS wilde meer het spel maken dan de bezoekers. Berkel kreeg de betere kansen maar doelman Joris van Harmelen redde op beslissende momenten uitstekend. DoCoS maakte met dit gelijkspel een einde aan een serie van zes nederlagen.

DoCoS begon het duel tegen Berkel met een minuut stilte vanwege het overlijden van Jaap Wouters, die jarenlang DoCoS-vrijwilliger was en een vriendelijke gastvrije barman was in de DoCoS-kantine. Vanwege het afscheid van Jaap Wouters speelde DoCoS ook met rouwbanden. DoCoS speelde tegen Berkel op het kunstgras, omdat het hoofdveld door het slechte weer was afgekeurd.

Regen- en hagelbuien

De eerste helft van het duel met Berkel werd overspoeld met enorme regen- en hagelbuien. De tientallen bezoekers hadden zich daarom verscholen onder het afdak van de kantine of bleven binnen en gluurden door de aangeslagen ruiten naar buiten. DoCoS zocht zeker in het begin voortdurend aanval zonder echt gevaarlijk te worden. De bezoekers kregen in de eerste helft de beste kansen, maar zelfs in vrije positie wisten ze geen raad met hun mogelijkheden, of was doelman Joris van Harmelen paraat.

Keeperswerk

Na rust bleef het spel op en neer gaan, was de verdedigende organisatie onder leiding van de van een blessure teruggekeerde Danny Maaskant goed en kregen beide ploegen kansen om te scoren. De uitstekende kansen van Van den Dool en Gorter leverde door goed keeperswerk van Joris van Harmelen geen treffers op. DoCoS kreeg goede mogelijkheden via Luc Quellhorst, maar de snelle spits had het vizier niet op scherp staan, en twee allerbeste mogelijkheden door Chris van Empel en Sandjai Gajadien maar beide aanvallers hadden te veel tijd nodig waardoor de Berkelse doelman Stigt onheil voor de bezoekers kon voorkomen.

Hekkensluiter

DoCoS blijft door het gelijkspel tegen Berkel op de veertiende plaats, de plek die aan het einde van het seizoen directe degradatie betekent. De afstand tot de veilige elfde plaats is gegroeid tot zeven punten omdat Te Werve vandaag met 4-1 won van Van Nispen en daarmee Kagia passeerde dat een knap gelijkspel (0-0) boekte tegen koploper DSO.

De achterstand op de nacompetitieplaatsen is kleiner geworden door de nederlaag van Van Nispen bij Te Werve. Van Nispen heeft bij het ingaan van de winterstop 9 punten, vier punten meer dan DoCoS dat 5 punten heeft.

DoCoS hervat de competitie na de winterstop op 25 januari 2020 met een uitwedstrijd bij nummer tien HVC ’10.

Karakteristieken

DoCoS – Berkel 0-0 (0-0).

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuijzen, Pieter Maat, Danny Maaskant, Enno van Wieringen (46. Sandjai Gajadien), Wesley van der Leek, Mike Filippo (82. Roy Elkerbout), Quendrim Gashi (82. Tim Gonlag), Luc Quellhorst, Chris van Empel en Milan Flippo.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq